Den ve starověkém Řecku přehled
Jacopo Olivieri
Dnes z něj bude řecký chlapec Averos. Prožijte s ním jeho neuvěřitelná dobrodružství! Dozvíte se, jak vznikly olympijské hry, seznámíte se s řeckými hrdiny a zjistíte, jak kdysi dávno vypadalo divadlo.
Literatura naučná Historie Pro děti a mládež
Vydáno: 2020 , BambookOriginální název:
Avery Everywhere - A Day in Ancient Greece, 2020
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Den ve starověkém Řecku. Přihlašte se a napište ho.
Avery cestuje v čase a tentokráte se ocitl ve starověkém Řecku, v období olympijských her. Jeho příběh je proložený různými informacemi a fakty z tohoto období. Najdeme tu například jak to bylo s účastí v soutěžích, jak přišly do Řecka mince a jak vznikaly banky. Poznáme spousty bohů a řeckých hrdinů (od Parise, Heleny, Medůsy, Mínotaura až po Achillea) a jejich osudy. Dozvíme se, jak vznikalo divadlo, jak to chodilo v Athénách a ve Spartě... Více v mojí recenzi v záložkách- Veru, Knihy na cestách
Moc hezká kniha, ve které si přijdou na své nejen děti, ale i dospělí. Krásně ilustrovaný příběh mladého chlapce Averyho (v tomto případě řeckého Averose :)) je protkán fakty vysvětlujícími historické milníky či představujícími díla slavných osobností starořecké kultury. I já jsem zde našla spoustu informací, které jsem nevěděla, nebo už stihla za ta léta zapomenout. Rozhodně doporučuji - takovou knížku by měl mít v knihovničce každý malý školák :)
Kniha Den ve starověkém Řecku v seznamech
2018 | 20 výjimečných kluků, kteří změnili svět |
2019 | 20 výjimečných osobností, které změnily svět |
2020 | Den ve starověkém Řecku |
2020 | Den ve starověkém Římě |
2020 | Den ve starověkém Egyptě |
Od Averyho jsem čekala mnohem víc! Docela mě sklamala tam malá zápletka. Ilustrace to ale trochu vyvážili a ty super informace taky.