Vtáky v tŕní přehled

Vtáky v tŕní
https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/198767/bmid_vtaky-v-trni-198767.jpg 5 1110 1110

Podmanivý příběh románu Ptáci v trní okouzlil miliony čtenářů. Australská prozaička, inspirovaná osudy vlastní rodiny, v něm líčí více než půl století v životě farmářského rodu Clearyů. Jeho členové přišli ve 20. letech 19. století na bohatou usedlost v australském vnitrozemí, aby tu vedli nepřetržitý zápas nejen s přírodou. Z mnoha hrdinů a dějových linií, které zavádějí čtenáře m. j. do buše, na bojiště 2. světové války i do vatikánských církevních kruhů, vystupují do popředí nezapomenutelné postavy farmářské dcery Meggie a kněze Ralpha de Bricassarta. Za svůj skrývaný milostný vztah platí oba. Přeložila Soňa Nová.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Slovenský spisovateľ
Originální název:

The Thorn Birds, 1977


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vtáky v tŕní. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (208)

lejera
21.09.2024 4 z 5

Silný, pohlcující příběh. Přestože se nejedná zrovna o útlou a tematicky lehkou knihu, tak se četla opravdu svižně. Ráda bych se podívala i na filmové zpracování.

Hradčiatko
07.08.2024 5 z 5

Stala sa jednou z mojich TOP hneď po prečítaní, pretože film pozná azda každý, no knižné spracovanie je ďaleko hlbšie, rozsiahlejšie, prepracovanejšie - možno si niekto povie ironicky "jak prekvapivé u knihy versus film, veď je to stále tak", ono možno aj je a malo by byť, avšak tu by som zdôraznila prehĺbenie aspektov kultúrnych, náboženských až filozofických, ale predovšetkým možnosť nahliadnuť za oponu ľudského zmýšľania a dať mu šancu na pochopenie v tej konkrétnej dobe a spoločenskom postavení. Práve tie rozličné perspektívy a dozrievanie múdrosti veku, vyrovnávanie sa so životnými údermi sú obdivuhodné. Nie je to len romantika, je to rodinná sága a aj dnešný čitateľ si z toho môže odniesť prvky k zamysleniu a inšpirácii.


S.sidi
10.07.2024 4 z 5

Knihu jsem četla jako mladá holka, viděla seriál s Richardem Chamberlainem, který na mě taky hodně zapůsobil a některé scény se mi odehrávají před očima dodnes. Tentokrát audiokniha výborně nactena. Pěkný i hudebni doprovod. Kniha, u které se musí přemýšlet a pokaždé si tam člověk něco nového najde. Zajímavé prostředí a osudy hrdinů asi za půl století.Mam i v knihovně a po čase na ni zase přijde řada. Doporučuji.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Vtáky v tŕní v seznamech

v Právě čtených16x
v Přečtených1 644x
ve Čtenářské výzvě291x
v Doporučených145x
v Knihotéce710x
v Chystám se číst397x
v Chci si koupit57x
v dalších seznamech11x