Vteřinu poté přehled

Vteřinu poté
https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/212798/mid_vterinu-pote-212798.jpg 4 754 754

Poté série

1. díl >

Vysloužilý armádní důstojník John Matherson se přestěhoval s rodinou do Black Mountain v Severní Karolíně. Nedávno ovdovělý John a jeho dvě dcery žijí v přívětivé maloměstské rutině. Jednoho dne ji však něco naruší – najednou přestanou fungovat všechny elektrické spotřebiče. Že by rozsáhlý výpadek?

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vteřinu poté. Přihlašte se a napište ho.

NelushkaM
21.10.2024 5 z 5

Před pár lety bych tuto knihu četla jen jako sci-fi, ale dnes už si uvědomuji, že příběh tak nereálný není. Rozhodně stojí za přečtení i za zamyšlení!

JaroslavN
07.10.2024 4 z 5

Surové, tvrdé, smutné, nabušené negativní emocí, plné amerického patosu a bohužel i naprosto reálné. Málokdy jsem si přál, aby byl závěř knihy pozitivnější.

Česneksmedem
17.07.2024 5 z 5

„Představy o tom, že všichni místní obyvatelé mohou
bez ohledu na etnický původ tvořit jednu pestrou
společnost, vzaly tehdy zasvé na celou generaci.“
Citát z knihy

V dost komentářích se objevuje kritika na americký patriotismus. Sám tvrdím, že většinou je každý extrém špatný. Zde bych ale dodal, že nám by jistá dávka patriotismu rozhodně prospěla.
Je to hodně silné čtivo, ale překvapeně jsem zíral, když nám pan spisovatel oznamuje, že po 63 dnech chodí po ulici vyzáblí lidé a umírají hladem. Pokud nejste schopni jako rodina přežít bez supermarketů či obchodů dva měsíce, tak je něco špatně. Nemoci, to je samozřejmě něco úplně jiného. Každopádně je v dnešní době velice vhodné takové knihy číst a trochu se zamyslet...

Knižní novinky (4. - 17. června)

04.06.2018

Kniha Vteřinu poté v seznamech