Vyjednavač přehled

Vyjednavač
https://www.databazeknih.cz/img/books/76_/76380/vyjednavac-76380.jpg 4 442 442

Profesionální vyjednavač Quinn je pověřen jednáním s únosci syna amerického prezidenta. Tato funkce vyžaduje zkušenost praktického psychologa, odvahu vojáka i obratnost kriminalisty. V průběhu vyšetřování Quinn zjišťuje, že se ocitl v centru rozsáhlého spiknutí, jehož cílem je rozvrátit vztahy mezi velmocemi a znemožnit realizace velké odzbrojovací smlouvy, která by znamenala konec mnoha zbrojařských firem. Co proti tomu zmůže muž, zocelený válkou a nebezpečím, ale zcela sám…?... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Knižní klub

The Negotiator, 1989

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vyjednavač. Přihlašte se a napište ho.

Nofar197
19.12.2024 5 z 5

Po vraždě prezidentova syna během únosu se vyjednavač Quinn na vlastní pěst pouští po stopách únosců. Postupně zjišťuje, že únos a vražda jsou pouhou špičkou ledovce v rozsáhlém spiknutí. Má vůbec jeden muž šanci cokoli změnit?
Vynikající jako vždy.

rezzba
07.11.2024 5 z 5

Prostě dokonalé.

PitoR
10.09.2024 5 z 5

Dohoda o odzbrojení!
„Pětačtyřicet let jsme mezi sebe stavěli zdi, přesvědčovali sami sebe, že ten druhý by nás mohl napadnout. A vybudovali jsme hory - hory oceli, zbraní, tanků, lodí, letadel a bomb. A zdi lží byly stále vyšší, aby ospravedlnili ty hory oceli. Jsou stále lidé, kteří tvrdí, že ty zbraně jsou nezbytné, protože jednoho dne je budeme potřebovat k vzájemnému zničení.“

Tohto anglického autora si postupne kompletizujem a doteraz ma ešte nesklamal. Tak je to aj v prípade tejto knihy. Napínavý politický triler, v ktorom sa dve svetové veľmoci dohodnú na výpomoci a určitých ústupkoch v rámci nekonečného zbrojenia. To však nevonia každému, či už na jednej alebo druhej strane a problémy na seba nenechajú dlho čakať. Niektorým ľuďom ide o všetko, synovi amerického prezidenta o život. V hre je prestíž, obrovské peniaze a moc, tak v Moskve ako i vo Washingtone…

„Celý tenhle národ je na peníze. To už nikdo nezmění. A vždycky byl a vždycky bude. Uctíváme Boha dolaru. V téhle zemi se dá koupit cokoli a kdokoli.“

Výborné, prekvapujúce a napínavé do poslednej stránky. Toto je Frederick Forsyth v tom najlepšom svetle!

Kniha Vyjednavač v seznamech