Vyjednavač přehled
Frederick Forsyth
Profesionální vyjednavač Quinn je pověřen jednáním s únosci syna amerického prezidenta. Tato funkce vyžaduje zkušenost praktického psychologa, odvahu vojáka i obratnost kriminalisty. V průběhu vyšetřování Quinn zjišťuje, že se ocitl v centru rozsáhlého spiknutí, jehož cílem je rozvrátit vztahy mezi velmocemi a znemožnit realizace velké odzbrojovací smlouvy, která by znamenala konec mnoha zbrojařských firem. Co proti tomu zmůže muž, zocelený válkou a nebezpečím, ale zcela sám…?... celý text
Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: 2001 , Knižní klubOriginální název:
The Negotiator, 1989
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vyjednavač. Přihlašte se a napište ho.
Dohoda o odzbrojení!
„Pětačtyřicet let jsme mezi sebe stavěli zdi, přesvědčovali sami sebe, že ten druhý by nás mohl napadnout. A vybudovali jsme hory - hory oceli, zbraní, tanků, lodí, letadel a bomb. A zdi lží byly stále vyšší, aby ospravedlnili ty hory oceli. Jsou stále lidé, kteří tvrdí, že ty zbraně jsou nezbytné, protože jednoho dne je budeme potřebovat k vzájemnému zničení.“
Tohto anglického autora si postupne kompletizujem a doteraz ma ešte nesklamal. Tak je to aj v prípade tejto knihy. Napínavý politický triler, v ktorom sa dve svetové veľmoci dohodnú na výpomoci a určitých ústupkoch v rámci nekonečného zbrojenia. To však nevonia každému, či už na jednej alebo druhej strane a problémy na seba nenechajú dlho čakať. Niektorým ľuďom ide o všetko, synovi amerického prezidenta o život. V hre je prestíž, obrovské peniaze a moc, tak v Moskve ako i vo Washingtone…
„Celý tenhle národ je na peníze. To už nikdo nezmění. A vždycky byl a vždycky bude. Uctíváme Boha dolaru. V téhle zemi se dá koupit cokoli a kdokoli.“
Výborné, prekvapujúce a napínavé do poslednej stránky. Toto je Frederick Forsyth v tom najlepšom svetle!
Kniha Vyjednavač v seznamech
vydírání politické thrillery britské tajné služby zbrojní průmysl perestrojka, pěrestrojka únosy vyjednávání odzbrojování tajní agenti boj o mocAutorovy další knížky
1975 | Den pro Šakala |
2004 | Boží pěst |
2008 | Vyjednavač |
2005 | Ikona |
2014 | Seznam smrti |
Po vraždě prezidentova syna během únosu se vyjednavač Quinn na vlastní pěst pouští po stopách únosců. Postupně zjišťuje, že únos a vražda jsou pouhou špičkou ledovce v rozsáhlém spiknutí. Má vůbec jeden muž šanci cokoli změnit?
Vynikající jako vždy.