Vykoupené dítě přehled

Vykoupené dítě
https://www.databazeknih.cz/img/books/95_/95598/vykoupene-dite-95598.jpg 4 66 66

Příběh mladé americké dívky, která se s pomocí víry v Boha snaží vyrovnat s hrůzným životním zážitkem. Mladá studentka křesťanské vysoké školy Dynah Careyová je po cestě na kolej brutálně znásilněna. Psychicky se nemůže vyrovnat s pocitem nejhlubšího ponížení a celý její, do té doby idylický svět, milujících rodičů, studentského života a velké lásky se snoubencem je zničen. Její budoucnost je v totálních troskách, poté co zjistí, že hrůzný zážitek nezůstal bez následků. Je nucena řešit největší dilema svého života. Má právo vzít život nenarozenému dítěti? Co její neochvějná víra v Boha? ... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

The atonement child


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vykoupené dítě. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (16)

JarníBouře
21.09.2022 4 z 5

Velmi silné téma a myslím, že mnoho žen jistě celou knihu přemýšlí jak by se zachovalo..... Konec byl předvídatlný a docela sladký. Pro nevěřící může být kniha naročná kvůli citacím z písma a osobním modlitbám hlavních postav. Pro věřícím povzbuzením pro prohlubování víry a důvěry v Boha.... Myslím, že kniha velmi dobře zobrazila to, jak se v člověku melou různé názory , předskudky, různé strachy a zkušenosti vlastní i blízkych a další vlivy okolí a společnosti. Jak často ví, co chce udělat a co je v jeho očích/ srdci spravné, ale tlak zvenčí je silný a zasévá pochybnosti a jak těžké je svoje rozhodnutí ustát. A to ať už se to týká jakéhokoliv tématu....

Starmoon
06.03.2021 5 z 5

„Americká ‚životná úroveň‘ mi čoraz väčšmi znie ako nemecké ‚konečné riešenie‘.“

Jednoduchý jazyk a štýl, no silný príbeh a posolstvo. Netreba sa báť moralizovania – podľa SSJ to znamená „posudzovať z hľadiska prísnej al. premrštenej morálky“, osobne som však nič také v románe nevnímala.

Naopak; autorka prejavila neobyčajnú empatiu voči ženám, ktoré sa v minulosti rozhodli pre potrat. V príbehu nesúdi – skôr sa snaží cez kolorit osudov vedľajších postáv priniesť obraz o tom, čo sa deje na potratových klinikách a najmä v dušiach a životoch žien, čo si zvolia cestu interrupcie. V tomto kontexte to je svedectvo o bolesti a zraneniach, ktoré môžu v dôsledku jedného rozhodnutia zasiahnuť nielen dotyčnú ženu, ale i celé generácie jej rodiny.

Navyše, autorka veľmi ostro pranieruje farizejstvo, dvojaké metre svätuškárov a celkovo ľudí, ktorí víno kážu, vodu pijú; tých, ktorí vidia smietku v oku blízkych, no nie brvno vo vlastnom; ale tiež ľudí, ktorí si radi umyjú nad inými ruky. Scény so snúbencom Ethanom (budúcim kazateľom, o ktorom platí, že je „oveľa ľahšie hlásať Božie slovo než ním žiť“), „zásadovým“ riaditeľom školy či vystrašeným pastorom patrili pre mňa k najsilnejším – a najviac ma nútili uvažovať (aj o sebe – nezáleží mi tiež občas viac na dojme ako na bytí?).

Najzaujímavejšou postavou tejto knihy však pre mňa predsa len bola hlavná hrdinka Dynah – a bez hanby priznám, že som jej želala veľmi sladký happyend.

A priznávam sa aj k niekoľkým slzičkám smútku i dojatia ;).


Gréta79
23.12.2020 5 z 5

Veľmi pekná kniha. Každej ženy sa zaiste dotkne.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Vykoupené dítě v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených95x
ve Čtenářské výzvě7x
v Doporučených9x
v Knihotéce93x
v Chystám se číst17x
v Chci si koupit4x
v dalších seznamech1x