Výměna manželek přehled

Výměna manželek
https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/12142/mid_vymena-manzelek-65cf96ed915c0.png 3 50 50

Psychologický román s ženskou tematikou je inspirovaný slavnou reality show Výměna manželek a očima důvěrné přítelkyně jedné z účinkujících popisuje zásadní změny, ke kterým došlo ve vzájemných vztazích v rodinách účastníků. Nevyrovnaná a úzkostlivá Ally, vychovávající v dlouholetém spokojeném manželství dospívajícího syna, vidí ve své půvabné přítelkyni nedostižný vzor, ať se jedná o domácí práce, výchovu dětí či vystupování ve společnosti. Překvapí ji, když se suverénní kamarádka přihlásí do soutěže a s lehkým srdcem nechá manžela a pubertální dcery v péči cizí ženy jen proto, aby si s představou jistého vítězství vyzkoušela něco nového. Závěr soutěže ale nedopadl tak, jak Ally s přítelkyní očekávaly, u diváků vyhrála její konkurentka, přímočařejší a svobodomyslnější žena, ochotná respektovat přání a potřeby jiných. Křečovitá reakce kamarádky nutí Ally podívat se na život její rodiny trochu jinak a přiznat si, že v tomto zdánlivě dokonalém vztahu to v mnoha ohledech není ideální. Cítí se jako zrádkyně, protože kamarádka ji pomohla překonat psychickou krizi po smrti mladšího syna, ale je pro ni paradoxním přínosem, že události kolem celého natáčení pomohly právě jí, která se pokusu účastnila jen jako pouhý divák, změnit dosavadní postoje a uvědomit si vlastní životní priority.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Argo

Queen Mum, 2006

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Výměna manželek. Přihlašte se a napište ho.

lucia0925
07.06.2020

Kniha je čtivá, jen škoda těch chyb v překladu, bylo jich celkem dost. Příběh je celkem zajímavý, dokáže upoutat pozornost, ale ten konec je takový nijaký. Přijde mi nedokončený, ušitý narychlo...

Ctenar1202
22.01.2020 5 z 5

A tak tohle byla moc příjemná oddychovka. Kniha Výměna manželek od Kate Longové je o dvou kamarádkách, kdy jedna z nich, přihlásí svou rodinu do Výměny manželek.
Není to žádné obyčejné čtení o tom, jak se ženy prohodí a fungují v nových rodinách. O žití v rodině se dozvídáme formou rozhovorů na kameru a potom samotným vyprávěním kamarádky jedné z účastnic, která též rozvíjí svůj vlastní příběh.
Kniha je plná emocí a moc se mi líbila. Ač jsem na knihu narazila v obchodě nespočetněkrát a zaujala mě obálkou, do ruky se mi dostala až v předchozích dnech.

ber-tram
09.05.2019 4 z 5

Dobrovolně jsem na to nečučel, ale jakmile už TV z vůle druhého běží, po očku přihlížíte, děj se co děj. A jako v každé konfrontační reality show i ve Výměně manželek objevíte střep sociologického zrcadla i útržky životní moudrosti. Střep proto, že to zrcadlo bývá rozbito napadrť, a útržky proto, že moudrost bývá sobecky osobitá, individuální. Proto jsem po sociologické beletrii motivované manželskou rošádou sáhl. Dobrovolně. 22/19

Kniha Výměna manželek v seznamech