Vyměnit vodu květinám přehled

Vyměnit vodu květinám
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/534681/bmid_vymenit-vodu-kvetinam-65fbcd956da28.png 4 630 630

Podmanivý příběh silné ženy, která přes všechny rány osudu tvrdošíjně věří ve štěstí. Violette Dušičková je správkyní hřbitova v malém burgundském městečku. Nezvyklé povolání pro ženu. Návštěvníci hřbitova i místní obyvatelé se přicházejí ohřát do jejího služebního domku, kde se smích a slzy mísí s kávou i kapkou něčeho ostřejšího. Její život plyne v pravidelném rytmu každodenních důvěrných zpovědí a smutných i úsměvných vzpomínek, s nimiž se jí návštěvníci svěřují. Každý z nich vypráví jiný příběh, všichni někoho ztratili a doufají, že třeba ještě není všem dnům konec, že někoho potkají nebo najdou něco, co jim vrátí na tvář úsměv. Violette všechny vyslechne, ale svůj příběh nosí ukrytý hluboko v sobě, stejně jako rudé šaty, které skrývá pod černým pláštěm. Jednoho dne se ale všechno změní, protože jeden muž a jedna žena se rozhodnou odpočívat spolu navěky na jejím hřbitově. Odhalí se tak pouta spojující živé a mrtvé a zdánlivě temná zákoutí duše se rozjasní. Autorka má vzácný vypravěčský talent, nechybí jí schopnost učinit ze všedních věcí výjimečné, vytvořit kolem obyčejné ženy neobyčejný svět plný poezie a lidskosti.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: audiokniha , Jota

Changer l'eau des fleurs, 2018

Interpreti: Štěpánka Romová

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vyměnit vodu květinám. Přihlašte se a napište ho.

Ishir
20.01.2025 4 z 5

Silný, emocemi protkaný příběh. Violette je sympatická, silná žena.

Mandlevest
16.01.2025 5 z 5

Chvíli jsem se začítala, možná i trochu bojovala s těmi nesourodými kapitolami se spoustou, v té chvíli, nahodilých myšlenek. Tak jsem nechala text jen tak plynout a čekala na TEN moment, kdy se to klubko osob, situací a myšlenek začne rozmotávat. Věděla jsem, že se to stane a že potom se již od příběhu neodtrhnu. Protože ho napsala V. Perrin a já od ní četla skvělou knihu Tři a protože je mi francouzská literatura a její autoři blízká. Bussi, Musso, Vareille, to je pro mě záruka zvláštně tajemných příběhů s atmosférou, které dovedou vtáhnout a nepustit. A tato autorka to také umí skvěle. Tento příběh je hořkosladké čtení, je posmutnělý, já tu radost stejně jako Jarka (Šánka) necítila. Spíše naději, která se opatrně, po všem prožitém, drala na povrch. A to by nebyla V. Perrin, aby nám nenechala něco zásadního, avšak velmi překvapivého, do závěrečných stran. Krásná kniha, asi ne pro každého, nečte se lehce, ale mě okouzlila.

nemeckovatereza
20.12.2024 5 z 5

Fredrik Backman v sukni

Knižní novinky (48. týden)

28.11.2021

Knižní novinky (19. týden)

09.05.2021

Pěkné jméno nezabrání tomu, aby člověk nebyl ničema.

Smrt nedělá rozdíly mezi dobrými a zlými.

Štěstí dělá z lidí hlupáky.

Více citátů z knihy najdete u autora.

Kniha Vyměnit vodu květinám v seznamech

v Mé knihovně264x