Vymeňte kvetom vodu přehled

Vymeňte kvetom vodu
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/482104/bmid_vymente-kvetom-vodu-97B-482104.png 4 641 641

Violette Toussaintová je správkyňou cintorína v malom mestečku Bourgogne. Osamelosťou však netrpí – spoločnosť jej okrem zriedkavých i pravidelných návštevníkov robia aj ďalší zamestnanci cintorína a miestny kňaz. Zastavia sa u nej na kus reči, na kávu či občerstvenie, delia sa s ňou o zážitky, pomáhajú jej a vnášajú do jej života veselosť. Jedného dňa Violettin bezpečný stereotyp naruší príchod Juliena Seula, mladého policajného komisára, ktorý pátra po tom, prečo má byť popol jeho matky rozsypaný na hrobe neznámeho človeka a nie uložený vedľa jej manžela. Čoskoro sa ukáže, že hrob patrí matkinmu dávnemu milencovi a príbeh utajenej lásky úzko súvisí s Violettiným vlastným tajomstvom. Podarí sa jej vysporiadať s bremenom minulosti? A dovolí láske, aby zmenila jej pokojný život?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (SK)

Changer l'eau des fleurs, 2018

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vymeňte kvetom vodu. Přihlašte se a napište ho.

barbora6886
předevčírem 5 z 5

Nádherná kniha! Jako maminka holčičky cítím tu lásku. Kéž nikdy nepoznám stejnou bolest.

mimiR.
07.02.2025 5 z 5

(SPOILER) Nestava sa mi, ze aj po roku si spomeniem na emocie, ktore som mala po precitani knihy. Pre rokom mi tuto knihu pozicala kamaratka, precitala som ju za par dni. Sama by som po nej asi nesiahla. Zo zaciatku mi rozpravacsky styl miestami nesedel, a vadil mi český preklad priezvisk, ale nakoniec som pochopila, ze to malo svoj vyznam a čaro. Ocenujem, ze autorka ma schopnost svojim sposobom sokovat. Teda podat informacie tak, ze netusime, co sa stane/stalo, lebo dej sa tomu nevenuje, negraduje k tymto informaciam. Zrazu vsak pride moment odhalenia niecoho, a az spatne sa dozvedame cez rozpravanie, co sa vlastne stalo. Toto by napriklad dobre ukazalo aj vo filme. Pribeh je vsak tazky, temny, zapletka je nakoniec uplne inde, nez by citatel cakal, iba miestami je dej pretkany trochou radosti a nadejou. Kto ma rad nelahke emotivne pribehy, pride si na svoje. Je to jedna z knih, ktora vo mne zanechala stopu.

Ishir
20.01.2025 4 z 5

Silný, emocemi protkaný příběh. Violette je sympatická, silná žena.

Knižní novinky (48. týden)

28.11.2021

Knižní novinky (19. týden)

09.05.2021

Pěkné jméno nezabrání tomu, aby člověk nebyl ničema.

Smrt nedělá rozdíly mezi dobrými a zlými.

Štěstí dělá z lidí hlupáky.

Více citátů z knihy najdete u autora.

Kniha Vymeňte kvetom vodu v seznamech

v Mé knihovně267x