Vynález zkázy přehled

Vynález zkázy
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/540600/bmid_vynalez-zkazy.jpg 4 388 388

Poslechněte si audioknižní adaptaci slavného díla Julese Vernea Vynález zkázy, která vznikla exkluzivně pro Knihy Dobrovský ve studiu S Pro Alfa. Francouzský vynálezce Tomáš Roch objevil tak silnou výbušninu, že její potenciální majitel by mohl velmi snadno získat vládu nad světem. Jenže když ji nabídl nejmocnějším státům, setkal se s nepochopením a odmítnutím. O jeho vynález ale začne projevovat zájem tajuplný hrabě d'Artigas... Audiokniha Vynález zkázy v jedinečné interpretaci Jana Zadražila a režii Jitky Škápíkové.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: audiokniha , Omega
Originální název:

Face au drapeau, 1896


Interpreti: Jan Zadražil
více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vynález zkázy. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (55)

Galadwen
02.10.2024 audiokniha 2 z 5

Tohle je snad ta nejnudnější verneovka, kterou jsem kdy četla - nebo už jsem na to moc stará. Vernea jsem měla ráda jako náctiletá, teď po letech jsem zkusila audio Vynálezu zkázy, který jsem tehdy v ruce neměla, a jsem fakt zklamaná. Rozvleklá nastavovaná kaše, která by příběhově stačila tak na večerníčka, všechny informace desetkrát, dvacetkrát, padesátkrát pořád dokola. Na slovní obrat, kdy se vypravěč strachuje, aby se někdo nedozvěděl, že není hlídač, ale inženýr Simon Hart, jsem chytila alergii už v první půli knihy, popis ostrova se opakuje několikrát úplně stejnými frázemi apod. Je vidět, že autor byl placený od slova.
Sentimentální nejsem, takže jedna hvězda za děsivý vynález a jedna za načtení audioknihy. Víc opravdu dát nemůžu.

PitoR
09.09.2024 audiokniha 5 z 5

Záhada ostrova Back Cup!
Stále sa k tým verneovkám vraciam a neprestáva ma to baviť. Jasné, nostalgia je veľmi silný fenomén, ale aj tak sa mi príbeh z bermudského ostrova Back Cup páčil rovnako, ako pred mnohými rokmi, keď som ho čítal prvýkrát.


DraculasLady
11.08.2024 audiokniha 4 z 5

Nemohu si pomoct, ale celou dobu poslechu jsem měla před očima Fantomase a jeho tajnou skrýš v sopce, kdy taktéž unesl ty nejlepší vědce, aby pro něj pracovali. Verne dal svými díly nápady a podněty mnoha dalším tvůrcům, jeho představivost byla neskutečná. Rozhodně napsal i lepší díla, ale Vynález zkázy nese svůj jasný odkaz i pro naši novodobou společnost.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Vynález zkázy v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených628x
ve Čtenářské výzvě19x
v Doporučených20x
v Knihotéce241x
v Chystám se číst49x
v Chci si koupit20x
v dalších seznamech1x