Koniec sveta v hypermarkete přehled

Koniec sveta v hypermarkete
https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/300385/bmid_koniec-sveta-v-hypermarkete-U2a-300385.jpg 4 356 356

Vyprávění o Nomech série

1. díl >

V trilógii o malých nómoch môžu naši mladí čitatelia znovu nazrieť do literárneho majstrovstva najznámejšieho fantasy autora Terryho Pratchetta. Tieto drobné tvory nápadne pripomínajúce ľudí v ňom žijú nepozorovane všade okolo nás. Sú rýchle ako blesk, takže ich naše oko málokedy zachytí. Nómovia bývajú pod dlážkou veľkého obchodného domu a ešte nikdy nevideli svet mimo neho. Dokonca ani neveria, že tento svet existuje. Prídu však poslovia zvonku a prinesú šokujúcu správu: obchodný dom vraj čoskoro zanikne. Kto zachráni maličkú civilizáciu pred desivou katastrofou? Nóm Valihrach s hrôzou zistí, že táto nepredstaviteľná úloha prischla práve jemu. A ako to celé dopadne? To si prečítajte.... celý text

Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: , Slovart (SK)
Originální název:

Truckers, 1989


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Koniec sveta v hypermarkete. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (29)

boxas
23.01.2024 5 z 5

Terryho Pratchetta mám takříkajíc "načteného" docela hodně, ale vždy mě znovu a znovu pobaví a potěší, jakou mohutnou, nepřebernou fantazií ten člověk oplýval!
Málo takových autorů bylo a obávám se, že i málo bude.
Velká Jízda je velice vtipné vypravování o tom, že všechno je relativní - výška, čas, vzdálenosti, význam lidí, ale i sporů mezi nimi.
Tak ať nás Rekordní Tržba chrání před Konkurenčním Hitem! Nebo tak nějak... :-)

MaxQ
09.11.2023 5 z 5

Taková postapo pro děti, kde jsme si té první apokalypsy ani nevšimli. A už se připravuje druhá apokalypsa, které si také nevšimneme, prostě se jen jeden starý obchoďák zbourá. A byť jde o knihu pro děti, myšlenky o náboženství a fanatismu, ale i o různém pohledu na svět podle toho, kde žijeme, dětem určitě neuškodí. Naopak!


Hadati
28.07.2022 4 z 5

Jedná se o rozšíření povídky „Cimprcampr, skřítek z Nenabažené bažiny“, která je součástí sbírky povídek pro děti „Ježibabin vysavač“.

Tato trilogie je o Nomech, dva couly malých (10 cm) postavičkách, které žijí ve světě lidí, aniž by o nich lidé věděli. Masklin, Grimma a jejich přestárlí společníci, opouští venkov, aby hledali bezpečnější místo pro život. Naleznou jej v obchodním domě plné Nomů, kteří zde žijí již generace (1 rok je pro Noma jako 10 let). Masklin však zjistí, že se starý obchodní dům bude do měsíce bourat. A kromě toho, že musí přijít na to, jak a kam se stovky Nomů přestěhují, musí tyto Nomy o tom také přesvědčit. Protože Nomové jsou v tomhle stejní jako lidé – dokud nedojde ke katastrofě, nechtějí nic řešit.

Příběh je určen pro děti, ale pobaví i dospělé. Počet stran odpovídá knize určené pro dospívající mládež. Příběh není nijak komplikovaný a je lineární, vyprávěný z Masklinova pohledu. Mimo Masklina je zde jen několik dalších Nomů se jménem, takže není problém se v postavách orientovat. Lidé zde pak slouží spíše jako další přírodní element, kterému se Nomové raději zcela vyhýbají. Asi jako se člověk vyhýbá nebezpečnému příboji.

Přestože se jedná o trilogii, první díl je dostatečně uzavřen, abyste nemuseli hned navazovat, což je vhodné pro děti. Dospělý celou trilogii přečte, jakoby se jednalo o jednu běžně tlustou knihu.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Koniec sveta v hypermarkete v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených645x
ve Čtenářské výzvě20x
v Doporučených21x
v Knihotéce228x
v Chystám se číst75x
v Chci si koupit41x