Velký Boj/Na nepřítele přehled

Velký Boj/Na nepřítele
https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/17184/velky-boj-17184.jpg 4 323 323

Vyprávění o Nomech série

Toto je vyprávění o Velkém Boji... O tom, jak nomové, bytůstky ne větší než čtyři couly, bojují s člověkem o kamenolom. Jak znovu hledají Cestu Domů a utíkají na Jekubovi s dlouhým krkem, obrovskou zubatou tlamou a velikými boubelatými pneumatikami...

Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: , Magnet Press (ČR)

Diggers, 1990

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Velký Boj/Na nepřítele. Přihlašte se a napište ho.

boxas
23.07.2024 4 z 5

Hezké, vtipné, ale krátké a jakoby neukončené. Myslím, že druhý a třetí díl by klidně mohl vycházet jako jedna knížka, a ani tak by nebyla nijak zvlášť tlustá.

Hadati
28.07.2022 4 z 5

Nomové se po útěku z obchodního domu usídlili ve starém nepoužívaném lomu. Po pár měsících usilovné práce zde vybudují novou komunitu. Svět ale patří lidem a i na jejich nové útočiště si začnou dělat po čase nárok.

Masklin se tak vydává na výpravu, jejímž cílem má být získání jejich kosmické lodě. Druhý díl se však nezabývá jeho dobrodružstvím, ale osudy nomské osady, která se snaží své místo ubránit proti lidem.

Hlavními postavami druhého dílu tak je Grimma a Dorkas, kteří zůstali doma, aby se o ostatní nomy postarali. Ne každý nom táhne za provaz stejným směrem, takže se musí vypořádat nejen s lidmi, ale i s některými nomy.

Příběh druhého dílu o nomech je velmi podobný tomu prvnímu. Nomové si vybudují vlastní komunitu na novém místě, ale opět je začne ohrožovat člověk svou aktivitou, takže jim hrozí, že přijdou o své nové bydlení. Musí pak vymyslet, jak se bezpečně dostat se všemi pryč, a k tomu jim opět poslouží lidský dopravní prostředek. Každému, kdo si prohlédne obálku druhého dílu, pak je jasné, o jaké vozidlo se bude jednat.

mia.com
25.07.2022 4 z 5

Typicka vyplnovaci dvojka, ale neco se tam delo, bylo hezky ukazane, jak proste spolecenost funguje a hura na finale. Jsem zvedava, co ten Muskulin zazil za dobrodruza.

Kniha Velký Boj/Na nepřítele v seznamech

Terry Pratchett