Vyšehrad - tisíciletá sága přehled
Pavel Bedrníček
Publikace nabízí ucelený pohled na jednu z nejdominantnějších částí Prahy. První část se věnuje historii Vyšehradu od počátku jeho existence až do nástupu 21. století. Část druhá provází čtenáře po všech zdejších objektech, nabízí jejich popis, seznamuje s jejich historií a představuje méně známé pověsti či události, které jsou s nimi spojeny. Třetí část je zasvěcena proslulému hřbitovu od jeho počátků včetně podstatných skutečností o více než stovce významných osob, jejichž hroby tu čtenář může nalézt. Část závěrečná se pak zabývá nejbližším podhradím.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vyšehrad - tisíciletá sága. Přihlašte se a napište ho.
Zajímavá procházka po Vyšehradě s množstvím informací vyhýbající se suchému pojetí obvyklému u obdobných publikací.
Velmi pěkně napsaná knížka od p. Bedrníčka. Na to jsem u něho ostatně zvyklý :-). Uvítal jsem čtivě popsanou historii a samozřejmě také kapitolu o zde pohřbených významných osobnostech.
Kniha Vyšehrad - tisíciletá sága v seznamech
2009 | Příběhy pražských svatyní |
2008 | Vyšehradský hřbitov |
2005 | Vyšehrad - tisíciletá sága |
2006 | Obce vůkolní |
2007 | Náměstí, rynky a náměstíčka historické Prahy |
Jako všechny knihy autora - moc dobré. Kniha je psána s historickou přesností, ale velmi čtivě, oživena pověstmi i vyprávěním o osudech slavných osobností. Provede čtenáře Vyšehradem jako na komentované prohlídce. Doporučuji všem, kdo toto krásné a magické místo mají rádi, a spolu s touto knihou i všechny ostatní knihy autora, jaksi neprávem opomíjené.