Výslech revolucionářů z roku ’89 přehled
Karel Hvížďala
Podrobné líčení konkrétních událostí a momentů rekonstruuje bouřlivou atmosféru občanských politických aktivit během revolučních dnů podzimu roku 1989. Rozhovory s organizátory akcí i s jejich přímými aktéry podávají obraz o tehdy věci velmi oddané, racionálně postupující opozici, které se podařilo v celonárodním měřítku zvednout vlnu aktivního odporu proti komunistickému režimu. Některé z autentických osobních zpovědí jsou doplněny i o současný názor komentující po devíti letech naplněnost či nenaplněnost představ, tehdy bezpochyby velmi optimistických a euforických, o vývoji a směřování Československa, dnes již České republiky.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Výslech revolucionářů z roku ’89. Přihlašte se a napište ho.
Pozoruhodná mozaika příběhů a reflexí přelomové doby, kniha, která by se měla stát povinnou četbou. Některé texty by možná zasloužily zkrátit.
Kniha Výslech revolucionářů z roku ’89 v seznamech
1990 | Dálkový výslech |
2006 | Prosím stručně |
2011 | Prostory a dialogy Evy Jiřičné |
2012 | Intelektuál ve veřejném prostoru |
2008 | Karel Jan Schwarzenberg: Knížecí život |
Toaletní papír na kterém jsou vytištěny ideály a vzpomínky na listopadový karneval ,,revolucionářů,, jako Saša Vondra, Marek Benda, Šimon Pánek a dalších.