Vyvolali jsme bouři přehled
Vanessa Chan
Malajsko 1945. Rodina Cecily Alcantarové je v zoufalé situaci: ztratil se její patnáctiletý syn, nejstarší dcera je den ode dne roztrpčenější a nejmladší dcera se musí neustále skrývat před japonskými vojáky ve sklepě. Cecily si je jistá jen dvěma věcmi: všechno je to její vina a rodina se to nikdy nesmí dozvědět. Příběh vyprávěný z perspektivy čtyř hrdinů Cecily a jejích tří dětí pojednává nejen o hrůzách války, ale také o nerovných vztazích mezi kolonizovanými a jejich utiskovateli, o nejednoznačnosti dobra a zla ve chvílích, kdy je v sázce život, ale také o nečekané lásce, zlomeném srdci a neuvěřitelné lidské vytrvalosti a odhodlání.... celý text
Literatura světová Historické romány
Vydáno: 2024 , HostOriginální název:
The Storm We Made, 2024
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vyvolali jsme bouři. Přihlašte se a napište ho.
Těch pachů, zvratků, hniloby a jiných nechutností tam bylo na mě až příliš. I tak jsem knihu přečetla, protože příběh to byl silný a zajímavý.
Hodně silný příběh. S hlavní hrdinkou jsem se nějak nemohla ztotožnit, její jednání vyvolává hodně otázek.
Závod s časem, Trnová královna a další knižní novinky (9. týden)
25.02.2024
„Člověk získá velkou moc, když už v útlém věku - ještě dřív, než dokážete ten pocit pojmenovat - pochopí, jakou sílu a význam má kouzlo jeho vlastní osobnosti.“
Kniha Vyvolali jsme bouři v seznamech
Vždycky, když si myslím, že už mě u válečných románů nemůže nic překvapit, přijde jeden, který to popře.
Malajsko, okupované Japonci. Rok 1945.
Jedna rodina. Spoustu jiných rodin. Ztrácející se děti.
Před a po. Jedna myšlenka, která dopomohla obrátit životy mnoha naruby.
Chudoba, hlad, znásilňování, věznění, fyzická i psychická bolest.
Mučení. Brutalita.
Různé podoby lásky - mateřská, manželská, milenecká.
Vina, trest, odpuštění, smíření. Laskavost i nenávist. Pomsta. Smrt.
Syrovost. Šílenství. Strach. Bolest. Naděje.
Cecily. Jujube. Abel. Jasmin.
Není to jednohubka. Je to příběh, který zasáhne. Který bolí. A nejednou vás donutí k zamyšlení.
Doporučuji!