Výzbroj svetla přehled
Ken Follett
Pilíře země / Kingsbridge série
< 4. díl
V románe Výzbroj svetla, dlho očakávanom pokračovaní románu Ohnivý stĺp, stojí anglické mestečko Kingsbridge na úsvite novej éry, kde pokrok naráža na tradície, triedny boj preniká do všetkých vrstiev spoločnosti a európsky kontinent sa zmieta vo vojne. Vynález tkáčskeho stroja v roku 1770 prináša novú éru výroby a priemyslu, ktorá v priebehu jednej generácie zmenila ľudské životy na nepoznanie. Istý robotník tragicky zahynie pri pracovnom úraze z nedbanlivosti a zanechá za sebou vdovu s dieťaťom, iná mladá žena sa snaží zachrániť školu pre chudobné deti, dobromyseľný mladík nečakane zdedí podnik na pokraji krachu, ďalší za každú cenu chráni svoj majetok. Medzitým sa z Francúzska ozývajú bojové výkriky a Napoleon Bonaparte sa vyhlasuje za jediného cisára sveta... Revolučné zmeny zasahujú do životov našich postáv, ktoré musia čeliť nejasnej budúcnosti a z popola vojny znovu vybudovať svet. Ken Follett napísal pred viac než tridsiatimi rokmi svoj najznámejší román Piliere zeme. V strhujúcom pokračovaní série Kingsbridge nás unáša prostredníctvom bohato vykreslených postáv na bojisko, kde medzi sebou zápasia súcit a chamtivosť, láska a nenávisť, pokrok a tradície.... celý text
Literatura světová Historické romány
Vydáno: 2023 , Tatran (Bratislava)Originální název:
The Armour of Light, 2023
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Výzbroj svetla. Přihlašte se a napište ho.
Ani tato kniha od Folleta nezklamala. Líbilo se mi, že v dějové lince se objevil jak život dělníků, továrníků, trable spojené s válkou Bonaparta včetně bitvy u Waterloo. Je těžké udržet děj a vystihnout všechny události tohoto období.
Cítíte ve vzduchu revoluci...? Vychází další díl kingsbridgeské ságy!
29.05.2024
Vila v Itálii, Noční dům a další knižní novinky (21. týden)
19.05.2024
Černá smečka, Budu ti nablízku a další knižní novinky (48. týden)
26.11.2023
Kniha Výzbroj svetla v seznamech
2013 | Zima světa |
2015 | Hranice věčnosti |
2021 | Večer a jitro |
2021 | Pilíře země |
2018 | Pád titánů |
Jsem spokojený. Dostal jsem dobrou knižní krmi od mistra Folletta. Zajímavá doba, ještě zajímavější obsazení a počátek revoluce ke konci třicetileté války. Souhlasím s tím, že dějové linky jsou občas nesouvislé, ale autor chtěl popsat mnoho zajímavostí té doby, včetně třicetileté války a Bonaparta. Na duhou stranu, děj je velmi zajímavý, mnohé jsem se dozvěděl a autor ve mě vzbudil touhu poznat blíže i dění války v té době, takže vlastně splnil svou úlohu.
Mohu knihu doporučit.