Výživná kniha o jídle přehled
Karolína Fourová
Žijeme v době, kdy je jídlo nejbezpečnější v historii. Přesto se spotřebitelé přestávají orientovat v tom, co je zdravé, co není, jak poznat pod barevným obalem kvalitu a čemu ve spletité informační džungli uvěřit. Výživná kniha o jídle Karolíny Fourové, inženýrky v oboru výživy a kvality potravin, navazuje na úspěšný bestseller Jediná kniha o jídle, kterou potřebujete. Kniha vás bezpečně provede nekonečnou galaxií surovin a odpoví vám na všechny otázky, které vás ve spojitosti s jídlem kdy napadly. Pomůže vám nahlížet na potraviny z hlediska výživy i kvality a naučí vás to nejdůležitější – správně je skladovat a pracovat s nimi v kuchyni. A aby vás alchymie se šlehacími metlami a vařečkou bavila hned od začátku, najdete v knize 50 jednoduchých a neprůstřelných receptů z autorčiny kuchyně.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Výživná kniha o jídle. Přihlašte se a napište ho.
Mě hrozně baví ta první část. Přijde mi fakt super vysvětlená, miluju ty přehledný tabulky a obecně mi to přijde hrozně užitečný, ale fakt mě obtěžuje ta část receptů. Když chci recept, mrknu na net, přečtu si jich několik, porovnám je a vyberu si nejlepší. Fakt nepotřebuju na recept na linecký cukroví nebo nějakou pomazánku knížku… Mrzí mě, že kvůli tomu, co mě zajímá, musím koupit i část, co mě nezajímá, která bude navíc ještě ta dražší, kvůli fotkám. Mám z toho pocit děsnýho plýtvání. Kdyby vyšly ty edukační části obou knížek (bez receptů) v jednom svazku, měla bych fakt radost!
Pokud Vás zaujala první kniha (Jediná kniha o jídle, kterou potřebujete), tak se Vám bude líbit i další díl.
Je zde detailnější popis a o mnoho více informací. Nechybí zde rady při pečení, informace o spoustě potravin, ovoci, zelenině, trvanlivost potravin, éčka a další. Součástí jsou i recepty.
Já jsem zatím vyzkoušela fazolové brownies a pečená rajčata s balkánským sýrem a chutnalo mi.
Kniha Výživná kniha o jídle v seznamech
2020 | Jediná kniha o jídle, kterou potřebujete |
2022 | Výživná kniha o jídle |
2020 | Nejez blbě |
Začal podzim, ochlazuje se, jídla přibývá, pak my nabýváme a k tomu ještě budou za chvíli Vánoce, tedy doba, kdy se nechceme omezovat, na ničem. Pak v knihovně uvidíte nedostupný "výživný" titul, aktuální dva roky, a říkáte si, o čem to je. Těžká kniha.... Přijde mi paradoxní, že autorka sama sobě vyvrací tuhle knihu, když předchozí nazvala 'Jediná kniha o jídle kterou potřebujete', ale tu v knihovně u nás nemají, takže překonám tíhu, rozuměj váhu knihy a půjčím si ji....
Je jediná co mi konečně podala informace o jídle srozumitelně, přehledně, pochopitelně, přitom mi dala možnost srovnat, vybrat, zvolit. Takže když mi chutná např. tenhle cukr, vím o něm tohle, tak buď přidám nebo uberu nebo zkombinuji. Zní to složitě, ale je to přesně naopak - dobře podané info (Komenský by měl radost:-) nám dají možnost výběru a pak si vše nejen lépe pamatujeme, dobrovolně, ale umíme to hlavně používat, radostně. V tomto případě zdravěji a obezřetněji vůči info z příliš mnoha zdrojů kolem nás. Nevadí mi kapitola s recepty, dává logiku a komplet ;-))
Vypadá to, že napsat Ježíškovi o tuhle jedinou knihu o jídle bude dobrý nápad:-))