Významná sídla české šlechty přehled

Významná sídla české šlechty
https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/121489/bmid_vyznamna-sidla-ceske-slechty-121489.jpg 4 32 32

Chystáte se navštívit některý z mnoha našich hradů a zámků? O tuctu z nich si můžete přečíst autorský příběh dýchající atmosférou středověku, dozvíte se o významných majitelích jednotlivých sídel, ale též o době, v níž místo prožívalo svůj rozkvět a slávu. Autor volil mezi šlechtickými sídly napříč celou republikou, takže je možné vybrat si od západu na východ - výlet do západních Čech (Bečov nad Teplou, Švihov) nebo do severních (Houska, Lemberk, Trosky), středních (Konopiště, Český Šternberk), jižních (Rožmberk) i východních Cech (Pecka, Kost) a také na Moravu (Pernštejn, Bouzov). Každá z tuctu uvedených významných a dnes veřejnosti přístupných historických památek se může pochlubit něčím výjimečným a svébytným. Kížka nepopisuje jednotlivé hrady podrobně a v žádném případě nenahrazuje průvodce, ale ukáže vám, na co se zaměřit a čeho si při návštěvě všímat.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Významná sídla české šlechty. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (6)

Misabi
24.02.2024 5 z 5

Moc se mi to líbilo. Encyklopedie, zajímavá fakta o jednotlivých sídlech, doplněná praktickými detaily z určité části tehdejšího života. Ke každému místu zajímavý příběh/mýtus/legenda. Tipy na výlety.

NymphMaeve
07.11.2017 5 z 5

Toto pojetí mě naprosto nadchlo, spojení holých historických faktů, s prostými popisy hradů a zámků ve spojení s krásnými a poutavými příběhy od mistra Vondrušky. Dokonalé. Četla jsem už poněkolikáté a příští léto, až budu navštěvovat zase památky se k tomu určitě vrátím opět :)


Karborund
08.07.2017 4 z 5

Ucelená historie nejzajímavějších šlechtických sídel.Fakta okořeněná autorovou fantazií, jak bývá Vondruškovým zvykem.Příjemné na čtení a zase jsem o trochu chytřejší.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Významná sídla české šlechty v seznamech

v Přečtených42x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených3x
v Knihotéce70x
v Chystám se číst24x
v Chci si koupit13x