Vzácná návštěva (2020) | Databáze knih

Vzácná návštěva přehled

Vzácná návštěva
https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/433528/bmid_vzacna-navsteva-0WE-433528.jpg 4 62 62

Novela debutující autorky. Literární fikce nejen pro ženy a dívky, milovníky všeho ze severních Čech či záhad. V příběhu téměř detektivním vás osloví láska, vášeň, temný rasismus, tajemství babiččina vývaru i veliký požár.

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vzácná návštěva. Přihlašte se a napište ho.

misssicccka
12.05.2024 3 z 5

Ja nejak nevim, co si mam myslet a nevim tim padem ani to, co napsatg
Snad jen, ze jsem rada, ze ma kniha jen 136 stranek.
Napad skvely, nektere postavy genialne vykresleny. Nektere veci mi ale naprosto utekly, bud tam ani nejsou, nebo jsem neduvtipna.

eva3992
28.01.2024 5 z 5

Do Oseka má zavítat na návštěvu důležitá osoba. Ve městě se tak sejde spousta lidí, které by měl tento okamžik spojit, ale vypadá to, že nakonec bude každý sám.

Když se mi zalíbí nějaká kniha, ráda vyhledávám i další knihy autora. Stejně tomu je u Evy Střihavkové. Její kniha Dýchej za mě mě naprosto okouzlila a já se rozhodla si přečíst i její další knihy. Začala jsem touto nenápadnou útlou novelkou a to, co jsem od příběhu dostala, předčilo má očekávání.

Od prvních řádků jsem se ponořila do vyprávění, postavy mi ožívaly před očima. Příběh má spád. Jsou tu skvěle propletené jednotlivé osoby a jejich osudy a postupně odhalujeme, kdo jaký je, co ho trápí a co by rád udělal.

Není to jen tak obyčejný příběh, je to příběh ze života a najdete tu tolik vážných témat, u kterých se zamyslíte a mohou ve vás ještě nějaký čas doznívat.

Na konci knihy jsem měla pocit, že potřebuji víc, nechtěla jsem, aby to skončilo, a ještě bych ráda se všemi zůstala. Přišlo mi až neskutečné, jak na všechno autorka přišla, propojila a skvěle sepsala.

martinaandulka
02.12.2022 4 z 5

Je to druhá kniha co jsem od autorky četla a každá kniha byla jiná,více mi oslovila kniha Můj Grónský rok,ale i tato byla čtivá,více na zamyšlení o pocitech a přání obyčejných lidí z Oseka.

Kniha Vzácná návštěva v seznamech

2023  87%Dýchej za mě
2020  78%Můj grónský rok
2021  78%Opička na gumě
2020  80%Vzácná návštěva
2024  96%Seznam Evelíny B.