Vzbouřenci z Bounty přehled

Vzbouřenci z Bounty
https://www.databazeknih.cz/img/books/56_/56085/bmid_vzbourenci-z-bounty-z0g-56085.jpg 5 21 21

Román přitažlivě zpracovává známou událost z historie mořeplavby, vzpouru na lodi Bounty, k níž došlo 28. dubna 1789. Skutečný příběh, dramatický a dobrodružný, odehrávající se navíc v exotickém prostředí, byl již několikrát zpracován, autorovi této knihy se však podařilo vytvořit dílo dobrodružné a seriózní. Cestopis, postavený na veškerém dostupném archívním materiálu a podávající komplexní obraz doby i života na moři v oblasti Tichomoří. Kniha se stala předlohou pro filmové zpracování.... celý text

Literatura světová Historické romány
Vydáno: , Panorama

Bligh and Mr. Christian, 1972

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vzbouřenci z Bounty. Přihlašte se a napište ho.

heavy66
23.04.2023 5 z 5

Detailní a čtivé vyprávění legendárního příběhu o vzpouře na lodi Jeho Veličenstva. Kapitán William Bligh byl vždy popisován jako surový despota, ve skutečnosti byl jedním z nejlepších námořních navigátorů tehdejší doby, když dokázal plout na malém člunu 6000 kilometrů neznámým mořem až na ostrov Jáva, a zachránit tak většinu nevzbouřené posádky.
Z filmových adaptací mám rád tu s Anthony Hopkinsem, Mel Gibsonem a krásnou Tevaite Vernette, která na rodném Tahiti žije dodnes. Konec konců, potomci Fletchera Christiana a ostatních vzbouřenců na ostrově Pitcairn také!

Čmeláček
28.05.2022 5 z 5

Výborná kniha na známé téma vzpoury na Bounty, nedá se odložit a čte se jedním dechem.

m_martina
15.12.2021 5 z 5

Hlavním čtenářem této knihy byl syn, který toho jinak přečetl málo. Ale protože je tohle dost známá historická událost, nedokázala jsem odolat a knížku jsem si přečetla také já. Líbila se mi a stránky jsem ani nestačila obracet.

Kniha Vzbouřenci z Bounty v seznamech

Richard Hough