Krvavý boľševník přehled

Krvavý boľševník
https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/431141/bmid_krvavy-bolsevnik-Byd-431141.jpg 3 127 127

Vzdor série

1. díl >

Vražda Olofa Palmeho (1986). Geijerova aféra. Škandál zbrojovky Bofors. Záhadná smrť novinárky Cats Falckovej (1984). Pád Carla Algernona, inšpektora pre vojenskú techniku, pod vlak metra (1987). Nedávna história Švédska je plná škandálov, záhad a nevyriešených zločinov... Po otcovej nečakanej smrti v plameňoch domu sa Sara sťahuje z Örebra do Štokholmu. Chce sa vyrovnať s minulosťou a začať nový život. Spočiatku ide všetko dobre: prácu v kaviarni vymení za zamestnanie v PR agentúre a úbohú izbu na predmestí za luxusný byt v Östermalme. V kancelárii náhodou nájde otcove dokumenty a zamotáva sa do spleti nebezpečných intríg, kde ľudia nie sú tými, za ktorých sa vyhlasujú. Čoskoro je však vystavená zvláštnym, znepokojivým udalostiam a hrozba proti nej a jej rodine je čoraz hmatateľnejšia. Uvedomuje si, že nemôže nikomu veriť. Niekto si myslí, že práve ona je rozhodujúcim kľúčom k niečomu dôležitému, ale kto to je? A o čo vlastne ide? Sara hľadá súvislosti a odpovede, ale pravda je príliš nebezpečná a boj jednotlivca proti mašinérii moci riskantný.... celý text

Literatura světová Dobrodružné Thrillery
Vydáno: , Ikar (SK)

Blodlokan, 2018

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Krvavý boľševník. Přihlašte se a napište ho.

TeaPeter
19.01.2024 3 z 5

Zmatek nad zmatek. To by se dalo říkat až někam do dvou třetin knihy. Pak se děj tak nějak odbrzdil a pokračoval až do konce knihy. K tomu konci se dá vykřiknout jediná věta “Já tomu nerozumím! A hned potom jedna parafráze: “Vyrvěte smysl toho díla z temna jeho úkrytu! Ano, přesně tak. Tahle kniha nemá rozuzlení, tahle kniha nemá konec. Nechává čtenáře zmateného jak lesní včela přemýšlet o tom, co to jako mělo být. Každému je jasné, že to byl švédský politický thriller. Pro cizince neznalého švédské politiky tedy o komplikaci více. Autorka ale žádná vysvětlení nedává. Hrdinka tápe a čtenář s ní. Dám sérii ještě jednu šanci a doufám, ze se dozvím, o co v prvním díle šlo.

bozena6557
08.12.2023 5 z 5

Když jsem knihu začla číst tak to bylo spíš jen proto, že jsem zrovna neměla nic jiného po ruce.Ale v půlce jsem se začetla a šla objednávat další díly.Sice zdlouhavé ale velmi dobře čtivé.

absa2611
25.09.2023 4 z 5

Přestože některé komentáře tvrdí opak, mně se to líbilo a jsem zvědavá, jak bude příběh pokračovat.

Knižní novinky (10. týden)

01.03.2020

Knižní novinky (37. týden)

08.09.2019

Kniha Krvavý boľševník v seznamech