Vždy Vaša Judy přehled
Jean Webster
Príbeh najdúcha Judy a jej tajomného tútora je jednou z najpopulárnejších romancí, aké sa kedy zrodili v literatúre tohto žánru.
Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: 1977 , Mladé letáOriginální název:
Daddy-Long-legs, 1912
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vždy Vaša Judy. Přihlašte se a napište ho.
Toto vôbec nebola kniha len do červenej knižnice. Malo to grády, aj napriek jej epištolárnej forme. Trošku Pygmalion, trošku Popoluška. V listoch vidieť pekne prechod Judy od jednoduchej, takmer nevzdelanej mladej ženy k vedomostiam a rozhľadu. Ku koncu Judy premýšľa nad fatalizmom, zaujali ma jej úvahy, čo by bolo keby ľudia vedeli dopredu svoju mieru života. Rozuzlenie, ale bolo veľmi očividné a tam sa Judy prejavila trošku prostoducho, no. Inak, zaujímavý je aj celkový život autorky.
Tátu Sekáče jsem kdysi našel co by čtenář teenager v domácí paperback knihovničce. Kupodivu, byť se jedná o pravěk dívčí literatury, vtipný a čtivý příběh se mi líbil a klidně bych se k němu vrátil i dnes.
Nikdy neříkej nikdy červené knihovně!
Kniha Vždy Vaša Judy v seznamech
dopisy zfilmováno romány v dopisech, epistolární romány
Skrýt reklamy
Kniha celá psaná formou dopisů.........bohatý muž si v sirotčinci vyhlédne šikovné děvče a začne jej podporovat na studiích. Jediná podmínka je, že mu musí neustále psát dopisy.......
Na konci je pěkné rozuzlení, o koho se vlastně jedná.
Neprozrazuji, přečtěte si.