Vždyť je to hračka přehled
Agatha Christie
Policista Battle série
Náhoda svede dohromady vysloužilého policistu Luka Fitzwilliama, vracejícího se z Dálného východu do Anglie, a zdánlivě popletenou starou dámu, která mu ve vlaku vypráví neuvěřitelnou historku o sérii vražd ve svém městečku. Teprve náhodně přečtené oznámení v černé kronice podnítí Lukův zájem vyšetřit, zda na jejím příběhu přeci jen není něco pravdy… Nikdo nemůže pochybovat o tom, že Luka čeká nelehký úkol. Vždyť – jak pravila stará dáma – když vás nikdo nepodezřívá, je zabíjení vlastně hračka.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2013 , Knižní klubOriginální název:
Murder Is Easy, 1939
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vždyť je to hračka. Přihlašte se a napište ho.
Při čtení si uvědomíte, jak ACH rozděluje aktéry knihy. Dámy jsou daleko chytřejší, důslednější a tvrdohlavější než pánové (neříkám, že to tak v životě není). Vyšetřovatel Battle je tam jen jaksi mimochodem, takže si musíme vystačit s Lukem. Nevím, jestli je to potomek Šťastného Luka, ale tento by snad nechytil ani kapavku v bordelu.
Knižní novinky (13. týden)
28.03.2021
„Když člověk žije sám a nemá se s kým poradit a pohovořit, snadno může propadnout senzachtivosti a vymýšlet si věci, které nemají se skutečností nic společného.“
Kniha Vždyť je to hračka v seznamech
sérioví vrazi anglický venkov okultismus pátrající amatér maloměsto Zlatý věk anglické detektivky (1920–1939)
2017 | Deset malých černoušků |
2003 | Vražda v Orient-expresu |
2004 | Smrt na Nilu |
2001 | Záhada na zámku Styles |
2016 | Neočekávaný host |
Půjčeno v knihobudce na Zbraslavi. Tyhle knihy se mi čtou pořád hezky, i když někdy je vyprávění docela táhlé. Rozluštění záhady ale vždy překvapí.