Vzorný syn přehled

Vzorný syn
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/405519/bmid_vzorny-syn-nTH-405519.jpg 4 107 107

Jednoho brzkého rána probudí šestadvacetiletého Judžina podivný kovový zápach a telefonát od jeho bratra, který se ptá, jestli je doma vše v pořádku – uprostřed noci totiž volala jejich matka. Judžin nedlouho poté objeví její mrtvé tělo ležící v kaluži krve pod schodištěm v jejich stylovém soulském apartmánu. Předešlou noc si však příliš dobře nepamatuje, jelikož celý život trpí záchvaty a má problémy s pamětí. Vše, co si vybavuje, je chabá vzpomínka, v níž matka volá jeho jméno. Křičela snad o pomoc? Nebo prosila o svůj život? Pro Judžina tím začíná zběsilé třídenní pátrání po tom,co se té noci stalo, ale zároveň odhaluje i tajemství svá a své rodiny. Šokující a návykový psychologický thriller Vzorný syn zkoumá s neuvěřitelnou naléhavostí záhady mysli a paměti i pokroucený vztah mezi matkou a synem.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Vendeta

종의 기원, 2016

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vzorný syn. Přihlašte se a napište ho.

Rade
14.10.2024 4 z 5

První část výborná, taková zvláštní směsice našeho tápání, nastolování otázek, pomalu se vynořujícího podezření a nejistoty. A taky ponoru do duše někoho, kdo sám otázky klade a sám si na ně odpovídá, aniž zprvu tušíme, jako moc jsou odpovědi pravdivé. To vše podáno s drsným černohumorným náhledem vypravěče, což celému příběhu dodává až morbidní nádech, který ne každému může vyhovovat, pro mě to ale byla ta pomyslná třešínka...
Nevadilo vůbec, že je pomalé a děj ubíhá ne po dnech či hodinách, ale po minutách.
V druhé části už to nebylo úplně ono, už se mi zdálo moc polopatické a vysvětlující, zprvu psychologický nádech příběhu se přeměnil na ryzí thriller s vysvětlením všech dříve nastolených nejasností a záhad. I tak dobré.
Plus za překlad, myslím, že zdařile udržel rovnováhu mezi pochmurnou tísnivou atmosférou a sžíravě ironickým odosobněným pohledem psychopata.
„Kdyby každý, kdo dostane vynadáno, začal v amoku vraždit, kolik by na světě zůstalo matek, uniknuvších jisté smrti z rukou vlastních synů?“

PETERYY
07.09.2024 5 z 5

Judžine to byl teda víkend!

megamysl1901
24.06.2024 4 z 5

Děj byl zajímavý i jeho zpracování. Knihu již číst znovu nebudu ale další autorčiny knihy i přesto zkusím. Ke Kingovi ji bohužel ale přirovnat nedokážu. I tak se mi kniha líbila a bavila mne.

Knižní novinky (18. týden)

28.04.2019

Kniha Vzorný syn v seznamech