Vzpomínání přehled

Vzpomínání
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/467468/bmid_vzpominani-haa-467468.png 4 35 35

Některé vzpomínky se občas nenávratně ztratí. Jiné se naštěstí znovu vynoří, i když jim to trvá více než třicet let. Autobiografický text Vzpomínání je životním příběhem Eleonory Dujkové, přímé dědičky významného šlechtického rodu Bubnů z Litic. Základem knížky je rukopis, jenž byl po dlouhé tři dekády považován za ztracený. Ačkoliv je autorka vznešeného původu, její memoáry jsou psány s přirozeným respektem a vrozenou skromností.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vzpomínání. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (15)

kopeceli
09.02.2024 5 z 5

Statečná žena!
Knihu beru jako svědectví, ne jako dílo s literárními ambicemi. Stála mi za přečtení a neponesu ji do knihobudky, nechám si ji v knihovně. K této skromné šlechtičně se budu vracet.

Makii
18.09.2023 3 z 5

Nijak zvlášť se mi to nelíbilo. Asi jsem čekala něco jiného. Bavila mě historie rodu, popisy dětství. Méně už části o vlastních dětech, které byly asi nezvladatelné, a manželovi, který byl mírně řečeno divný.


alois.randa
04.09.2021 4 z 5

Zachycení doby očima skromné ženy, které do života zasáhl osud takovým způsobem, že její životní dráhu otočil zcela jiným směrem, než jakým se měla ubírat. Přesto tato žena nezatrpkla a dokázala se s touto nepřízní poprat a žít plnohodnotný život a k tomu vychovat 4 děti.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Vzpomínání v seznamech

v Přečtených53x
ve Čtenářské výzvě16x
v Doporučených3x
v Knihotéce18x
v Chystám se číst15x
v Chci si koupit7x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

aristokracie, šlechta

Autorovy knížky

2009  82%Vzpomínání