Nesmrtelnost přehled
Pao-šu (p)
Vzpomínka na Zemi série
Příběh ze světa bestsellerové trilogie Vzpomínka na Zemi Pao-šu s požehnáním autora oceňované sci-fi ságy Liou Cch’-sina rozvíjí zápletku konfliktu mezi lidstvem a Trisolarany, jakož i původ a důsledky principu temného lesa. Jün Tchien-ming se ocitl v přední linii mezihvězdné války: muž, který chtěl kvůli smrtelné rakovině podstoupit eutanazii, byl v podobě holého mozku vyslán do vesmíru s úkolem infiltrovat trisolaranskou První flotilu. Mimozemšťané jej zajali a dlouhá desetiletí podrobovali nelidskému mučení. Tchien-ming nakonec podlehl a svým věznitelům pomohl s obsazením Země, aby zabránil úplnému vyhlazení lidstva. Trisolarané mu vyrobili nové naklonované tělo a Tchien-ming žil dlouho v exilu coby zrádce lidské rasy. Nyní se však na sklonku života dočká druhého vzkříšení. Bytost, jež si říká Duch, jej naverbuje do bitvy proti nepříteli, který usiluje o zkázu celého vesmíru. Tchien-ming však nechce být znovu loutkou. Tentokrát se bude řídit jen vlastním úsudkem.... celý text
Literatura světová Válečné Sci-fi
Vydáno: 2021 , HostOriginální název:
The Redemption of Time, 2019
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nesmrtelnost. Přihlašte se a napište ho.
Po přečtění a poslechnutí audioknih celé série jsem se pustil i do této fanfikce. A musím uznat, že tato kniha důstojně rozšiřuje původní trilogii. Rozhodně stojí za to ji přečíst. Nepovedené jsou snad jen ty dva epilogy.
Pôvodná trilógia sa mi veľmi páčila, takže do týchto poviedok som sa púšťala s menšími obavami, keďže ich napísal niekto iný. A tentokrát boli na mieste, strašne ma to nebavilo. Prvá poviedka bola neskutočne rozťahaná, prišlo mi to iba ako taká rekapitulácia toho, čo sa stalo v trilógii, len z pohľadu inej osoby. Písaniu chýbala ľahkosť, pôvodná trilógia sa mi čítala neskutočne a aj keď som niečomu nerozumela, tak mi to tam vôbec nevadilo, bola som tak pohltená príbehom, ale tu mi myšlienky odbiehali každú chvíľu a veľmi som sa nevedela sústrediť. Ani ďalšie poviedky neboli lepšie. Autor rozvíja to, čo mi predtým najviac nesadlo - teda koniec, kde som sa už strašne strácala a bolo to na mňa príliš fantazmagorické. A tu to bolo ešte výrazne horšie. Tretej poviedke som nechápala akože vôbec, do konca mi nebolo jasné kto je kto, kto je akože dobrý a kto zlý, kto bojuje proti komu... A ani po dočítaní som nebola múdrejšia. Záver mi prišiel zbytočný, ale aspoň som si osviežila nejaké mená postáv a malo to taký nostalgický závan. K trilógii sa snáď ešte niekedy vrátim, pretože tá je perfektná, ale túto knihu už budem ignorovať.
Knižní novinky (11. týden)
14.03.2021
Kniha Nesmrtelnost v seznamech
Je to tu nesmyslně "zařazeno" do série Vzpomínka na Zemi. Kdybych více pozornosti věnovala tomu, že se tento čínský autor jaksi neshoduje s tvůrcem trilogie, ušetřila bych si zklamání.