Případ šíleného tambora přehled

Případ šíleného tambora
https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/444546/bmid_pripad-sileneho-tambora-8WS-444546.jpg 4 76 76

Tajuplná krajina jižních Čech v první polovině sedmnáctého století, města Třeboň a České Budějovice s přilehlými vesnicemi i samotami jsou dějištěm vyprávění o lidech, kteří se v rozhodujícím okamžiku svého života ocitli pod klenbou temné mučírny budějovické radnice. Spravedlivě i nespravedlivě obvinění, jejich žalobci, soudci a kat se svým mladým pacholkem. Právě ten začal zapisovat své vzpomínky na průběh soudních případů, ať šlo o zločiny bývalého vojenského bubeníka a zběha Lukáška či o záchranu dvou krasavic, nevinné Klárky, obviněné z travičství, a kovářovy manželky Magdaleny, která se rozhodla pomstít krutou smrt svého muže. Také osudy a charaktery dalších postav poznamenala třicetiletá válka, autor však vychází ze zásady, že všichni tito lidé – bez ohledu na dobu, v níž žili – dokázali milovat, nenávidět, myslet i snít podobně jako my dnes.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Případ šíleného tambora. Přihlašte se a napište ho.

Ignis
07.01.2025 1.5 z 5

Když to budu brát jako historický román, tak je to takový průměr, na můj vkus takové utahané, možná kdyby název neevokoval detektivku, tak nebudu mít tak vysoké očekávání a tím i velké zklamání.

S.sidi
06.01.2025 3.5 z 5

Zajímavý detektivní historický román z doby třicetileté války z jižních Čech.Soudnictvi v té době fungovalo zajímavě a vlastně kdo se dostal k soudu,tak si na něm vynutili přiznání právem útrpným.Některé scény se mi zdály až drsné,ale tak to asi v životě chodilo.Posloucháno v audiu .

fifinka8
21.09.2023 4 z 5

Zajímavá historická detektivka, u níž se člověk nenudí. I když už od začátku víme, kdo je vrah, pořád se na to nabalují další překvapivé informace. Určitě se časem vrhnu na další díly.

Knižní novinky (26. týden)

21.06.2020

Kniha Případ šíleného tambora v seznamech

v Mé knihovně24x