Vzpomínky z kuchyně přehled
Roald Dahl , Felicity Dahl
Kuchařka? Biografie? Povídky a postřehy ze života? Možná od všeho trochu. Každá stránka knihy vás přesvědčí, že jídlo není jen každodenní nutností, ale zhmotněním myšlenky, inspirací. Že proces vaření je stejně tvurčí jako psaní, navíc s okamžitou a živou reakcí publika. Prostřednictvím vzpomínek, spojených s něčím tak přízemním, jako je jídlo, se náhle a nenápadně zjevuje moudro, umocněné obyčejností bramborové polévky. Nahlédněte do života Roalda Dahla, zjistěte, jak a kde žil. Dýchne na vás atmosféra staré dobré Anglie, jak ji popsal Jerome Klapka Jerome nebo Karel Čapek. Jídlo tu má hlavní roli, ale díky vzpomínkám a komentářům ožívá a je jen na vás, abyste si představili, co zrovna Roald Dahl vařil pri psaní Karlíka a továrny na čokoládu, jaké pil víno a kde seděl.... celý text
Literatura světová Fejetony, eseje
Vydáno: 2012 , Volvox GlobatorOriginální název:
Memories with food at Gipsy house
více info...
Můj komentář
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vzpomínky z kuchyně. Přihlašte se a napište ho.
Nové komentáře (4)
Právě hodlám použít jako "zakládající knihu" naší knihovničky na chalupě. Postřehy z rodinného života se mi líbí, vyzkoušíme nějaké recepty a alespoň bude co číst;)
Naprostý souhlas s Lenorou, omyl z levných knih. Úvod je dobrý, pasáže o nakupování taktéž, ale v podstatě jen přeskakuju recepty a hledám texty okolo, kterých je bohužel málo.
Opravdu, jedná se spíše o kuchařku než o memoáry. (Jak jsem předpokládal z anotace na zadní straně a z názvu.)
Související novinky (0)
Zatím zde není žádná související novinka.
Citáty z knihy (0)
Zatím zde není žádný citát z knihy.
Kniha Vzpomínky z kuchyně v seznamech
v Právě čtených | 1x |
v Přečtených | 11x |
ve Čtenářské výzvě | 3x |
v Mé knihovně | 10x |
v Chystám se číst | 8x |
v Chci si koupit | 4x |
Tahle kniha je spíš takové kratochvilné čtení ve stylu pana Krameria a jeho nakladatelství z dob našich obrozenců. Tedy z doby, kdy lidé mnoho nečetli, neb nebyl čas, a když už, šlo o lehký žánr. V tomto případě je v knize mišmaš různé kvalitních vzpomínek na přátele, kolegy, rodinné příslušníky, zaměstnance. K tomu jakési takési návody na nákup různých surovin a jejich zpracování. A aby to vše drželo pohromadě, je kniha vyfutrována velkým množstvím receptů. Nakolik jsou v pohodě a vynikající, netroufám si posoudit, vařit a péct podle nich nebudu. A proklamované a autory chválené fotografie jsou tak moc mimo mísu, jak jen lze. Člověk by spíš očekával foto zde prezentovaného jídla - tím by se aspoň jednalo o plnohodnotnou kuchařku.