Vzpurná (2020) | Databáze knih

Vzpurná přehled

Vzpurná
https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/444431/bmid_vzpurna-eyF-444431.jpg 4 70 70

ODVÁŽNÁ MLADÁ ŽENA, NELÍTOSTNÁ DOBA TURECKÝCH VÁLEK A OSUDOVÁ LÁSKA Komtesa Johana z Allersheimu může jen v přestrojení za muže uniknout nedobrovolnému manželství. Místo aby si užívala bezpečí u příbuzných své zemřelé matky v Polsku, dostane se nečekaně do nebezpečných situací, které ji donutí i nadále hrát svou roli. Když pak všichni muži dostanou rozkaz připojit se ke královskému vojsku, je příliš pozdě, aby odhalila svou identitu. Oddíly Osmanské říše táhnou na Vídeň a Johana si musí za velmi nepříznivých okolností vybojovat své štěstí a místo v životě.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Ikar (CZ)

Die Widerspenstige, 2018

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vzpurná. Přihlašte se a napište ho.

Mi--LADA
18.01.2025 3 z 5

Rázná šlechtična Johana utíká v přestrojení za mladíka se svým milovaným bratrem dvojčetem před špatným osudem, který jim nachystala jejich macecha, která zfalšovala otcovu závěť, aby se dědiců zbavila. Takřka celou knihu dívka dokáže válčit, nejdříve hlídají s drsnějším bratrancem hranice (je to doba Tureckých válek, křesťani se brání muslimským nájezdům, dozvíme se i něco z historie intrikami a nevděkem zkoušeného Polska, které zachránilo Vídeň a díky tomu i celou Evropu). Asi do poloviny knížky mi příběh nějak zvlášť nebavil, některé odstavce jsem přeskočila, pak mi to chytlo víc a dočetla jsem poctivě a se zvědavostí, jak se vše zakončí. Macecha byla nelítostná a hamižná, ale zato kromě dramat z válečného tažení dodávala příběhu chytlavou zápletku. Nakonec to nebylo tak špatné a jsem vcelku spokojená, na průměrné hodnocení to stačí. Zajímavost: Román napsali společně němečtí manželé, i když v českém vydání je autorkou pouze Lorentzová, viz. náhled na obálku.

Carol1122
12.07.2024

Bohužel nedočteno. Zhruba v polovině mě příběh velmi přestal bavit a už jsem se ztrácela i ve jménech a dalším vývoji ději, že jsem se radši nechtěla trápit a knihu jsem odložila. Tisíc lidí, tisíc chutí.

Paulika419
26.09.2023 3 z 5

Pokus o sjednocení Evropy díky válečnému konfliktu z Východu,ale z fušováním Sienkiewicze.

Knižní novinky (7. týden)

08.02.2020

Kniha Vzpurná v seznamech

v Mé knihovně125x

(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)