Mechanicum přehled
Graham McNeill
Warhammer 40 000 - Horovo kacířství série
Jak se plameny zrady šíří Impériem, Horus mobilizuje síly, které jsou mu loajální a intrikuje, aby rozvrátil nebo zničil ty, kdo stojí proti němu. Bude vybojována bitva o srdce a duši veškerých imperiálních jednotek – Astartes, imperiální armády, legie Titánů a dalších. V tomto epickém románu vypráví autor Graham McNeill příběh občanské války na Marsu a geneze Temného mechanika.... celý text
Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: 2022 , PolarisOriginální název:
Mechanicum, 2008
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mechanicum. Přihlašte se a napište ho.

Vynikající vhled do toho, jak funguje Mechanicum, které je od ostatních frakcí dost odlišné (a objeví se i Císař). Bohužel Horovo kacířství se nevyhne ani rudé planetě na které vypukne občanská válka a zničí téměř veškeré technologické zázraky Marsu. Určitě stojí za přečtení (na rozdíl od "Bitvy o propast") pokud tedy knížku seženete, což je trochu oříšek.

Já jsem spokojen. Jeden z nejpovedenějších dílů dosavadní série.
Temné, ponuré a nehostinné prostředí je ideálních prostředím pro příběh o zradě. Mechanicum stojí na scestí, jednotlivé soukolí se točí proti sobě, aby se celý stroj se zasekl a vybuchl v erupci občanské války, která je fatální pro všechny.
Mars je bojištěm mezi Horusem a Terrou, loajalita se opět střetává se zradou, staleté pořádky s novými pravidly, vše v epickém boji, který nemůže mít vítěze.
Láska a jiná slova, Smějící se bestie a dalších 60 knižních novinek (17. týden)
24.04.2022
Kniha Mechanicum v seznamech
v Mé knihovně | 55x |
2013 | ![]() |
2011 | ![]() |
2019 | ![]() |
2012 | ![]() |
2012 | ![]() |
Naprostá fantazie. Popis úplně jiného světa Mechanica, jejich principů a postupné korupce. super