William & Kate - Príbeh kráľovskej lásky přehled
James Clench
Príbeh obľúbeného britského páru – následníka trónu princa Williama a Kate Middletonovej – je často prirovnávaný k romantickej rozprávke. Budúci panovník sa zamiloval do krásneho dievčaťa ktoré nepochádza zo šľachtického rodu. Rozprávkovosť celého príbehu nemôže umocniť nič iného ako svadba. Médiami i obyčajnými Britmi dlho očakávaná udalosť už má svoj dátum – je ním 29. apríl 2011. Kniha zachytáva v chronologickom slede životy oboch protagonistov – od zoznámenia až po zásnuby. Krok za krokom sledujeme predovšetkým ich milostný príbeh a spoločne strávené okamihy, avšak mimo toho i študijné úspechy, pracovné skúsenosti a “bežné” problémy médiami ostro sledovaného páru. Nedeliteľnou súčasťou knihy tvorí približné 150 farebných fotografií ktoré zachytávajú Williama a Kate na slávnostných udalostiach i v každodenných okamihoch.... celý text
Literatura světová Literatura faktu
Vydáno: 2011 , Mladá frontaOriginální název:
Wlliam & Kate: A Royal Love Story, 2010
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize William & Kate - Príbeh kráľovskej lásky. Přihlašte se a napište ho.
Tuto knihu jsem četla dvakrát.
Poprvé když vyšla (někdy před svatbou K&W) a nyní teď. Kniha je moc pěkně graficky zpracovaná, obsahuje spousty pěkných fotek, kapitoly na sebe chronologicky (i logicky) navazují.
Text je čtivý (nepřišlo mi, že by tam byly nějaké extra výmysly) protože je psaný pro širší masy - jednoduchý, snadno srozumitelný, žádné zbytečné natahování. Což třeba kniha od Roberta Jobsona, na stejné téma, není.
Pro lidi kteří mají rádi královskou rodinu doporučuji. Kniha je hezky napsaná, fotky taky hezký. Dávám 5* četla jsem to jen ze zvědavosti.
Kniha William & Kate - Príbeh kráľovskej lásky v seznamech
Velká Británie Catherine, vévodkyně (Kate Middleton) princ William, vévoda z Cambr., 1982- britská královská rodina
Kniha je velmi hezky napsaná.