Wintrovi přehled

Wintrovi
https://www.databazeknih.cz/img/books/92_/92474/wintrovi-92474.jpg 4 8 8

Podtitul: Osudy jedné berlínské rodiny Strhující román o dramatické účasti jedné berlínské rodiny na vzestupu a pádu nacistického Německa.

Literatura světová Romány
Vydáno: , Oddych
Originální název:

Winter , 1987


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Wintrovi. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (2)

pedroK
20.09.2017 4 z 5

Kniha, která není možná tak rychle čtivá a strhující, ale je tak nabitá informacemi o meziválečné době, že mi objasnila mnohé o tom, jak se v té době žilo obyčejným lidem, proč byl Hitler zvolen masou. Jak bychom reagovali my v té době bez zkušeností z historie, které máme? Přivedlo mě to k mnoha smutným úvahám o společnosti. Ale knihu rozhodně doporučuju, jaksi doplňuje vědomosti, co získáváme v dějepise. Bratři Wintrovi jsou neskutečně sympatické postavy, byť každý z nich jde na opačnou stranu fronty.

maryzka
03.09.2015 2 z 5

Jsem na rozpacích jak tu knihu hodnotit i když jsem dala dvě hvězdičky. No tak to beru asi takhle- spisovatel národnosti anglické ( i když žije v Irsku) zdařile vypodobnil mentalitu lidí německého národa z dob císařství a nelehkým obdobím společenskými změnami po 1.světové války tak i v období 30.let do roku 1945. I když si občas připadám v letopočtech jak jsou naznačeny chaoticky. No ale nevadí. Spíš se pak člověk zaměří na to jak se lidi snaží buď plavat s proudem lidí, událostmi, změnami, které doba přináší nebo nesouhlasit, ale pak si zato vzájemně vypomoct pokud to jde. I když kniha dost skončí špatně.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Wintrovi v seznamech

v Přečtených12x
v Doporučených1x
v Knihotéce6x
v Chystám se číst6x
v Chci si koupit3x