Wonder Woman: Mrtvá Země přehled
Darien Warren Johnson
Wonder Woman měla za úkol zachránit svět lidí před lidmi samotnými. Jenže neuspěla. Když se Diana probudí ze staletí trvajícího spánku, zjistí, že Země se mezitím změnila v nukleární pustinu. Princezna Amazonek se ocitá uvězněná v temné e nebezpečné budoucnosti, kde musí ochránit poslední lidské město před obřími nestvůrami a pokusit se odhalit tajemství této mrtvé Země... aby zjistila, jestli za tohle všechno náhodou nenese odpovědnost. V tomto nejnovějším titulu spadajícím do kritiky oceňované řady DC Black Label míchá Daniel Warren Johnson science fiction s fantasy a vytváří hrůzyplnou postapokalyptickou vizi s Wonder Woman v roli, v jaké jste ji ještě neviděli. Kniha obsahuje kompletní čtyřdílnou minisérii a také pohled do zákulisí jejího vzniku.... celý text
Literatura světová Komiksy
Vydáno: 2021 , CrewOriginální název:
Wonder Woman: Dead Earth, 2020
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Wonder Woman: Mrtvá Země. Přihlašte se a napište ho.
Kdysi jako Wonder Woman chránila Zemi a lidstvo, teď se Diana probouzí do světa, který je už jen spálenou pustinou. Zbytky lidí na ní dennodenně bojují s ohavnými nestvůrami, hladem a strádáním. Všichni superhrdinové jsou pryč, mrtví nebo ztracení neznámo kde. Podaří se Dianě vykřesat z mrtvé země nějakou naději, nebo je už všechno ztraceno? Čtyřdílná minisérie Daniela Warrena Johnsona nabízí uzavřený postapokalyptický příběh s temným podtextem a se závažným morálním dilematem. Na čí straně je pravda a kdo si zaslouží právo na život? Scénář je komplexní, strukturovaný a - povězme si to upřímně - je tou nejsilnější devizou Mrtvé země, které ostatní položky nesahají ani po kolena. Kresba by byla fajn, kdyby z Wonder Woman neudělala naštvanou teenagerku a z jejího okolí pubescentní „drsňáky“. Jen několik málo postav tady vypadá, že je jim více než patnáct, což je v ostrém kontrastu s jejich vyjadřováním a řešením otázek života a smrti. Druhým „klínem do rakve“ pak jsou barvy. Některé stránky jsou jako dětské omalovánky, nebo chcete-li jako vzorník národního podniku Barvy a laky. Obzvláště povedená je kombinace žlutá-růžová-modrá. Z mého pohledu je Mrtvá země pro starší ročníky příliš dětská a pro mladší ročníky zase příliš dospělá, takže čerte, vyber si...
Wonder Woman si tak spinká jako v Demolition Manovi, když se (ne)šťastnou náhodou probere. A zjistí, že všechno a všichni jsou pryč. Co se stalo, jak dlouho byla mimo a co na Clark?
Kdybyste se mě zeptali na top 10 hrdinů DC, WW by se tam asi dostala jen tak tak. A o to větší a milejší překvapení pro mne Mrtvá země byla.
Jako první vás praští do očí naprosto luxusní kresba. Detailní, perfektně panelovaná, se skvělými barvami. Už jen samotné výtvarno slibovalo unikátní jízdu. A ono tomu tak je po celou dobu. Děj, i když relativně obyčejný, je skvěle dávkovaný, plný cliffhangerů a zvratů. A já se regulérně těšil, kam nás zavede.
Ale není všechno zlato, co se třpytí. Mně osobně dost nesedl design samotné Wonder Woman. Je zvláštně podsaditá a hodně maskulinní. Spousta situací se také vyřeší v rámci pár panelů a já myslím, že by jim ale často prospělo delší zastavení.
Celkově ale převládá velmi pozitivní nálada a bavil jsem se královsky. 4,5*
Knižní novinky (13. týden)
28.03.2021
Kniha Wonder Woman: Mrtvá Země v seznamech
Příběh takový průměr, i když pár negativních věcí se mi docela líbilo. Kresba ale strašná.