Markýz hledá ženu přehled
Ella Quinn
Worthingtonovi série
Dominic, markýz z Mertonu, dospěl k názoru, že by se měl oženit. Jak by řekl jeho poručník, je to prostě povinnost. Důležité je vyhnout se silné vášni a citům a najít si tu správnou nevěstu. Musí být urozená, tichá, dobře vychovaná, ucházející, musí vědět, co se od markýzy očekává. A hlavně nesmí mít sklony ke skandálům! Dotty Sternová byla pozvána Worthingtonovými, aby se s nimi zúčastnila společenské sezony v Londýně. Je sice jen dcerou venkovského baroneta, vyniká ale krásou, bystrou myslí, břitkým vtipem a upřímnou povahou. To ale její okolí poněkud vyvádí z míry. A nejvíc Dominika. Na Dotty je totiž něco, čemu nedokáže odolat. A než se naděje, zachraňuje spolu s ní štěňata, koťata, a nakonec i malého zlodějíčka. Dotty vůbec neodpovídá jeho představě ideální manželky a rozhodně by ho s ní nečekal klidný život. Tak proč mu připadá… prostě dokonalá?... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2022 , CosmopolisOriginální název:
When a Marquis Chooses a Bride
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Markýz hledá ženu. Přihlašte se a napište ho.
Tento díl byl o trochu lepší, ačkoliv mi dlouho trvalo oblíbit si lorda Mertona - od začátku první knihy je vykreslován jako nudný nabubřelý snob a najednou ho mám vnímat jako hlavního hrdinu a romantický středobod příběhu? zápletka byla velmi ničemná a vlastně žádná nebyla. Po zkušenosti s prvním dílem série jsem ale nic jiného nečekala.
Oproti prvnímu dílu je tady menší pokrok. Po pár knížkách ze současnosti jsem se opět vrátila k nějaké historické romanťárně a docela jsem si početla. Knížka má přijatelný počet stránek, neměla jsem pocit, že se děj táhne. A určitě se poohlédnu i po dalším díle této série.
Vychází Mrtvá zóna, Temný amulet a další knižní novinky (39. týden)
25.09.2022
Nalezení, Poslední hřebík a další knižní novinky (37. týden)
11.09.2022
Kniha Markýz hledá ženu v seznamech
v Mé knihovně | 125x |
2021 | Tři týdny do svatby |
2022 | Markýz hledá ženu |
2023 | Markíz a ja |
2023 | Začalo sa to bozkom |
2024 | Môj prvý gróf |
Bože, to byla ale slátanina. S historickými reáliemi to nemá vůbec nic společného, jako romance pro dospělé ženy to z mého pohledu taky úplně nefunguje, děj je plytký a o ničem, vypravěčský styl působí jako od třináctileté puberťačky. Víceméně je to hárlekýnka v historických kulisách jako vyšitá a pro milovnice série Bridgertonovi, což je za mě taky pěkná slátanina. Tři hvězdy jsou za mě ještě hodně mírné hodnocení, kdybych byla třináctiletá puberťačka, budu hodnotit více a třeba mě to bude i bavit.