Wu Ming - Bezmenná přehled

Wu Ming - Bezmenná
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/535920/bmid_wu-ming-bezmenna-661431ed3da3b.jpg 4 3 3

Tamika sa ocitne na rozhraní dvoch svetov. Jedným z nich je kolónia Európanov, v ktorej sa narodila a vyrastala pod dohľadom svojho staršieho brata. Jej život sa zmení po tom, čo sa vďaka svojmu talentu ocitne za hranicami neznámej Číny, ktorá sa delí na štát Liao a štát Song. V kolónii viedla bezstarostný život, zatiaľ čo v Číne musela bojovať, aby zachránila seba a svojho brata. Na tejto životnej ceste, kde zažila krutosť a chamtivosť ľudí, o to väčšmi pocíti silu priateľstva a lásky. Spoločne so svojimi priateľmi hľadajú spravodlivosť pre obyčajných ľudí oboch štátov.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Wu Ming - Bezmenná. Přihlašte se a napište ho.

knihomolka_eli
10.10.2024 3 z 5

Ku knižke som sa dostala prostredníctvom knižnej štafety a musím povedať, že ma príjemne prekvapila :) Cítiť, že ide o autorkinu prvotinu, no na druhej strane vidno veľký potenciál, ktorý má.

Tamika to ako cudzinka v Číne nemá ľahké. Zatiaľ, čo v kolónii Európanov žila bezstarostný život, v Číne musí bojovať o to, aby zachránila seba a aj svojho brata. Na svojej ceste k záchrane sa stretáva s dobrými aj zlými ľuďmi a natrafí tiež na spletitú špionážnu sieť. Sú v nej zapojení ľudia, ktorí chcú zo štátov Číny - Liao a Song spraviť lepšie miesto, spravodlivé pre všetkých.
Tamika má talent, vďaka ktorému neskončí až tak zle, ako by mohla vzhľadom na situáciu, v ktorej sa nachádza. Popri svojich vystúpeniach hľadá spôsob, ako pomôcť sebe a bratovi a zároveň čelí rôznym intrigám a podrazom zo strany svojich nepriateľov.

Príbehom sa ťahá aj romantická linka.
Tamika vo svojom pôvodnom domove zachráni život neznámemu mužovi. Spozná ho ale aj v Číne? Spozná on ju? A kto je vlastne tým neznámym mužom?

Veľmi sa mi páčila sila súrodeneckej lásky a sila priateľstiev, ktoré Tamika v Číne nadviazala. Naozaj sa obklopila skvelými priateľmi, ktorí by za ňu boli ochotní položiť vlastný život. A samozrejme sa mi páčil aj Li Wei :)

Čo ma pri čítaní rušilo, bolo značné množstvo gramatických a štylistických chýb, používanie ,,zvláštnych" slov a občasné použitie českých výrazov, namiesto slovenských.

Záver príbehu ma neskutočne prekvapil. TOTO som vôbec nečakala a som veľmi zvedavá na ďalšiu knižku, pretože stále dúfam, že sa to nestalo naozaj. Epilóg mi dodal trošku nádeje :)

Kniha Wu Ming - Bezmenná v seznamech

Autorovy knížky