Xenofobní průvodce NĚMCI přehled

Xenofobní průvodce NĚMCI
https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/330110/bmid_xenofobni-pruvodce-nemci-PRx-330110.jpg 4 16 16

Laskavě škodolibý, satirický pohled do duše Němců, včetně mnoha humorných postřehů, břitkých a zacílených, ale stále ještě politicky i společensky únosných. Je to průvodce, který pomůže k jejich pochopení, rozkryje jejich nejistoty a něžně rozptýlí i ty nejvžitější předsudky. Populární, leč evidentně mylné přesvědčení, že tomuto národu chybí humor, je elegantně a vyvráceno...... celý text

Literatura naučná Cestopisy a místopisy Sociologie, společnost
Vydáno: , XYZ (ČR)
Originální název:

The Xenophobe's Guide to the Germans


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Xenofobní průvodce NĚMCI. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (3)

Hani77
19.09.2024 4 z 5

Když jsem viděla nízké hodnocení, měla jsem strach. Ale knížečka svůj účel splnila. Trochu pobavila, trochu poučila. A díky ní jsem víc pochopila německou mentalitu. S mnoha věcmi jsem musela souhlasit.

vvikingg
22.03.2024 3 z 5

Světový bestseller jak je psáno na obálce to rozhodně není , autoři se snaží vtipně popsat národní povahu Němců, když se to vezme z historického pohledu před sjednocením Německa Bismarkem se skládalo z mnoha samostatných knížectví, každý Němec měl nějaký specifický rys , autor zde zmiňuje jen bodré Bavoráky, šetřivé Šváby, marnivé Prusy. Co se nedá Němcům upřít je smysl pro pořádek - Ordung. O Prusku mi utkvěl citát od francouzského politika G.R. Mirabeau , Prusko není země, která má armádu, je to armáda, která má zemi. Z historického pohledu pravdivé, dějiny Pruska jsou historii válek, intrik, loupeží. Oddechové čtení na 2 hodinky občas se musí člověk zasmát, Němci nejradši chovají psy, kdo chová kočku je podezřelý že je komunista :-) :-)


SaraSun
22.06.2021 3 z 5

Psáno lehce opovrhujícím tónem. Ze začátku zábavné, poté přechází humor do jakési trpkosti a silné ironie.
Z osobní zkušenosti mé interakce s Němci nejsou tak těžkopádné, jak kniha popisuje.
Některá klišé jsou sotva aplikovatelná, aby seděla jak na původem západní, tak i východní lid.

"Němci jsou hrdí na svou výkonnost, organizaci, disciplínu, čistotu a preciznost. Ordnung (pořádek), se projevuje ve všech podobách - nejen jako čistota, ale i jako korektnost, řádnost, přiměřenost a spousta dalších aspektů. Nic tak nezahřeje německé srdce, jako výraz alles in Ordnung, tedy všechno je v pořádku a tak, jak má být."

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Xenofobní průvodce NĚMCI v seznamech

v Přečtených20x
ve Čtenářské výzvě2x
v Knihotéce11x
v Chystám se číst4x
v Chci si koupit1x