YOUCAT - Príprava na birmovku přehled
Bernhard Meuser , Nils Baer
Mladí ľudia pri sviatosti birmovania často nemajú ani hmlistú predstavu o viere, Cirkvi a Bohu. Veľa krát sa stávať, že mladí dostanú sviatosť birmovania a tým sa zároveň rozlúčia s cirkvou. A práve preto by mala byť príprava na sviatosť birmovania jednou z najväčších potrieb katolíckej cirkvi a zároveň jej základom. V knihe môžeme nájsť veľa rôznych citátov, kreatívnych ilustrácií, a odkazov na Sväté písmo, čím sa YOUCAT stáva príťažlivá najmä pre mladých. Práve s touto knihou sa môžeme bez obáv pustiť do otázok, ktoré sa týkajú viery a sú pre nás stále výzvou.... celý text
Duchovní literatura Náboženství Učebnice a slovníky
Vydáno: 2013 , Karmelitánske nakladateľstvo SKOriginální název:
YOUCAT - Firmbuch, 2011
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize YOUCAT - Príprava na birmovku. Přihlašte se a napište ho.
Pozor, pozor - kniha je jednak velmi stručná (je to takový silnější sešit) a také mířená primárně na děti/dospívající. Očekával jsem nějaký výživné traktáty o darech Ducha sv., ale je to spíš jen úvod pro každého, kdo ještě o křesťanství a svátostech nic moc nečetl. Kdo má načteno, může s klidem přeskočit.
Žlutý Youcat, jakožto výcuc z KCC, mi přišel přínosnější.
Kniha YOUCAT - Príprava na birmovku v seznamech
Opravdu se mi knížka líbila. Myslím si, že obsáhla to podstatné a některé části byly skvěle vysvětleny s humorem. Několikrát jsem se během čtení zasmála. Doporučuji číst i úryvky z Bible, které jsou na kraji stránek. Krásně dovysvětlí, co chtěli autoři říci. Doporučuji k přečtení!