Z blondýny zubařkou přehled

Z blondýny zubařkou
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/541050/bmid_z-blondyny-zubarkou.jpg 5 14 14

Autentický deník MDDr. Bloncky: Od studia až k otevření vlastní ordinace. Hedvika Kaplánová, autorka oblíbeného blogu Z blondýny zubařkou, vás v zábavných i poučných deníkových zápiscích provede svou medicínskou odyseou. Proč se rozhodla stát zubařkou? Měla někdy studia stomatologie plné zuby? Dá se skloubit ambulantní praxe s rodinným životem? A jak se vlastně správně starat o dospělý či dětský chrup? To a mnohem víc se dozvíte ve svižném vyprávění, ze kterého vám nejednou spadne čelist. Tak vstupte do zubařské ordinace a poznejte každodenní provoz i z druhé strany barikády!... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Z blondýny zubařkou. Přihlašte se a napište ho.

manteca8619
11.11.2024 3 z 5

Není to tak dávno, co jsem si přečetla knihu historek jednoho pražského řidiče autobusu a tak moc mě tento druh knihy zaujal že jsem se s chutí pustila do této knihy. Předem říkám, že autorku neznám z instagramu a tak možná i právě pro to mě příběh až tak velmi neoslovil. Autorka popisuje svá studenská léta na lékařské fakultě (a já přiznávám že jsem si mylně myslela že bude kniha plná historek z ordinace). Jednotlivé kapitoly odpovídají ročníkům studia, včetně jejího osobního života a i založení vlastní ordinace. Musím říct, že sem žila ve velkém omylu a myslela si že zubařina je oproti "klasickému" lékařství brnkačka...noo není to žádná prča jak se v knize dočtete.
Celkově je kniha napsaná dobře a myslím, že zvláště budoucím studentům zubárny by mohla pěkně nastínit co je čeká.
Za výtisk děkuji nakladatelství Albatros.

Kubikuli
01.10.2024 5 z 5

Knížku jsem si koupila díky instagramovému profilu autorky, který sleduji už docela dlouho. Každopádně až knížka mě donutila vyscrollovat až na jeho začátek, takže jsem k textu měla i obrazový doprovod (doporučuji ;))
Kdybych za sebou neměla podobnou zdravotnickou minulost a zážitky jako autorka, tak by mě popravdě tento "deník" asi moc neoslovil, ale takhle mi to přijde úplně boží :) donutilo mě to zavzpomínat na vlastní zážitky a trápení během studentských let. Knížka je psaná hrozně hezky, svěže, vtipně. Navíc, kdyz si k tomu všemu dokážete přiřadit konkrétní obličej,
hned to má jiné grády. Trošku mě mrzí, že autorka nedala více prostoru love story s doktorem nebo těhotenství, je to spíše prostě takový studijní a pracovní deníček, ale i tak to bylo příjemné počtení.

Jane2016
28.09.2024 5 z 5

Ahh, na tuto knihu jsem se těšila už nějaký ten pátek! Instagramový profil Hedviky Kaplánové totiž sleduju už delší dobu, její příspěvky jsou vtipné, edukační, ale také velmi inspirující. Jediné, co jsem tedy věděla bylo to, že mě tato knížka nesmí minout.

Příběh je skvěle sepsaný. Autorka kloubí popisy náročného studia stomatologie s vtipnými hláškami, takže nestíháte otáčet stránky. Fascinovalo mě, kolik toho student medicíny během studia zažije, jak probíhají zkoušky, či odborné praxe.

Bavilo mě i propletení medicíny a soukromého života autorky. Její těhotenství během školy, zakládání ambulantní praxe atd.

Celá kniha je svižná, zábavná a dozvíte se i spoustu zajímavých věcí. Pokud se bojíte zubařů a bílých plášťů, možná Vás autorka přesvědčí o tom, že jsou taky jenom lidé a že z nich rozhodně nemusíme mít strach.

Knihu doporučuju opravdu všem! Já sama miluju biografie a tuto knihu jednoznačně zařadím do kategorie „nejlepších knih tohoto roku“, protože splnila všechna má očekávání a já jsem nadšená.

Neklidná růže a další knižní novinky (38. týden)

13.09.2024

Kniha Z blondýny zubařkou v seznamech

životopisy, biografie lékařství

Autorovy knížky