Z chýší do mrakodrapů - Dějiny architektury pro děti přehled

Z chýší do mrakodrapů - Dějiny architektury pro děti
https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/443152/bmid_z-chysi-do-mrakodrapu-dejiny-archit-fdi-443152.png 5 8 8

Dějiny architektury pro děti Chcete podniknout cestu časem? Historie architektury vám prostřednictvím pohledu na místa, kde lidé žili a pracovali, ukáže, jak lidstvo v průběhu tisíciletí měnilo způsob života. Tato kniha představuje ty nejdůležitější milníky v dějinách stavitelství a architektury – zavítáte do prastarých hliněných chatrčí i do supermoderních mrakodrapů. Prohlédnete si obrázky nejvýznamnějších budov a dočtete se o tom, co je činí tak důležitými. nového o kulturách a lidech, kteří je postavili.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Z chýší do mrakodrapů - Dějiny architektury pro děti. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (3)

Re@ding_9-wine
26.03.2023 5 z 5

Líbí se mi jak grafické zpracování knihy, tak to, že většina staveb je dobře známých, děti se s nimi mohly setkat ať už skrze cestování nebo v rámci nějakého "kulturního povědomí"/obecného vzdělání. Co se týče textu, součástí je slovníček, což je super, i tak si ale myslím, že kniha je vhodná pro děti cca 10 +.

tanuki
01.05.2022 4 z 5

Před časem jsem si uvědomil, že všechno, co člověk potřebuje vědět o světě, najde v dětských encyklopediích. Tato se zabývá historií architektury od prvních lidských obydlí až po nejmodernější trendy. Zpočátku představí tradiční architektonické styly jako je románská architektura, gotika, renesance, baroko, klasicismus a pak se dostává ke stylům novodobým, které se přece jen začaly střídat s vyšší frekvencí a vyznačují se mnohdy značně extravagantními rysy. Na spoustu stylů se nedostalo, ale nebylo cílem sepsat všeobsažnou publikaci, ale srozumitelnými doprovodnými texty a krásnými ilustracemi vzbudit v mladých čtenářích zájem o architekturu. Tento cíl je bezesporu splněn a i laici staršího data narození budou určitě spokojení. :o)


Bustedka
22.12.2021 5 z 5

Populárně naučné knihy pro děti sbírám. Tahle je jedna z těch, co mezi ostatními vyčnívá.
Je krásná, jednoduchá. Místo fotek má spoustu obrázků. Text pro děti tak akorát.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Z chýší do mrakodrapů - Dějiny architektury pro děti v seznamech

v Přečtených11x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených1x
v Knihotéce4x
v Chystám se číst7x
v Chci si koupit2x
v dalších seznamech2x

Autorovy knížky

Christine Paxmann
německá, 1961
2019  90%Z chýší do mrakodrapů - Dějiny architektury pro děti