Ztráta spojení přehled
Martha Wells
Z deníků robokata série
< 6. díl
Věrným čtenářům brilantně napsané sci-fi série Z deníků Robokata není třeba představovat hlavní postavu humanoidního robota, který se při kontaktu s lidmi nedokáže ubránit sarkastickým poznámkám na adresu lidstva. Jenže ve svém novém dobrodružství zažije Robokat naprosto nečekané situace a bude se muset projevit tak, jak ho čtenáři doposud nepoznali. Když se na pokojné stanici v oblasti pod správou Skupiny pro ochranu prostředí nalezne tělo zavražděného muže, musí místní ochranka navzdory počáteční neochotě a nedůvěře přibrat Robokata do svého vyšetřovacího týmu a nechat ho, aby s inspektorkou Aylenovou dopadl vraha podle svých vlastních a leckdy nevybíravých metod. Martha Wells v této novele opět obhájila pověst skvělé vypravěčky a podobně jako v předchozích dílech, i zde vykreslila na pozadí napínavého příběhu, nyní dokonce s detektivní zápletkou, dilema spolupráce lidí a strojů, jež občas paradoxně dokážou uštědřit svým tvůrcům lekci z lidskosti, zodpovědnosti a přátelství.... celý text
Literatura světová Sci-fi
Vydáno: 2024 , FobosOriginální název:
Fugitive Telemetry, 2021
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ztráta spojení. Přihlašte se a napište ho.
Robokata mám prostě rád, ale tady mi mě mrzel nedostatek akce. Jinak to byla dobrá jednohubka. V USA už vyšel 7 díl tak se těším až bude přeložen.
Další Robokat. Po předchozím objemnějším díle jsem se vrátili opět ke klasické jednohubce a je to rozhodně šťastná volba. Tyhle příběhy jsou prostě lepší kratší a údernější. Robokat je tentokrát detektiv a to se vším všudy a opět mě to bavilo narozdíl od předchozího dílu, který se táhnul.
Závod s časem, Trnová královna a další knižní novinky (9. týden)
25.02.2024
Kniha Ztráta spojení v seznamech
2019 | Výpadek systémů |
2019 | Proces změny |
2020 | Chybný protokol |
2020 | Strategie úniku |
2023 | Střet myslí |
V posledních 3 dílech se nám rozmohl nešvar začínat s dějem úplně jinde než skončil předchozí díl a to bez jakéhokoliv vysvětlení. Odehrává se děj této knihy už po cestování s Artem? Pokud ano, raději bych se dozvěděla něco víc o něm. Děj se vůbec nerozvíjí, zjištění z prvních dílů jako by už vůbec nebyla důležitá.