Za každú cenu přehled

Za každú cenu
https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/282827/za-kazdu-cenu-PVv-282827.jpeg 4 64 64

Radikálna zmena života. A navyše v prostredí, ktoré také čosi len veľmi ťažko, ako vôbec, toleruje. Zhruba takto sa dá vyjadriť podstata skutočného príbehu obrátenia Muhammada al Musawího. Jeho stretnutie s Ježišom a túžba byť pokrstený, ba ešte viac, jesť chlieb života, mu dala schopnosť prekonať všetko – odmietanie zo strany opatrných kresťanov v Iraku, násilie a týranie zo strany vlastnej rodiny a štátu, útek do cudziny spolu s deťmi a manželkou, ktorá tiež uverila Ježišovi, zanechanie svojej kultúry a akoby odrezanie od rodinných zväzkov kvôli niečomu väčšiemu – kvôli životu v Cirkvi. Na Slovensku žije čoraz menej ľudí, ktorí museli podobne zápasiť o svoju vieru v časoch totality. Preto nech nám táto kniha pripomenie v Roku viery, že viera je niečo, za čo sa vždy platí. A vždy draho. Za každú cenu... Druhé vydanie.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Za každú cenu. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (21)

Emik87
24.02.2024 4 z 5

Uf...opravdu hodně silné čtení. Člověk by asi ani neřekl, že je něco takového možné. Nicméně konverze od islámu ke křesťanství je asi jedna z nejtěžších cest, kterou člověk může absolvovat.

UMIKO
05.11.2019 5 z 5

Tuto velmi zajímavou a čtivou knihu jsem dostal kdysi dávno darem. Obsahuje velmi silný příběh o obrácení muslima ke křesťanství a o životních údělech s tím spojených. Realita života jiné kultury se nám může v mnohém zdát zvláštní, až nepochopitelná, a nutí nás tak k zamyšlení. Toto téma je určitě v dnešní době o to více aktuální.


Y.F.N.
21.08.2019 4 z 5

Velmi čtivý příběh konvertity z Íráku. Autobiografie stojí na silném příběhu, podobně jako je to u Motýlka od Charriéra. Hodnocení bych pak mohl napsat přímo opačné; zde se jedná o sympatického hrdinu s uvěřitelným jednáním a ryzí touhou po svobodě vyznání. Největší slabinou je naopak psaná forma, která zejména na začátku působí dost krkolomně.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Za každú cenu v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených95x
ve Čtenářské výzvě20x
v Doporučených14x
v Knihotéce43x
v Chystám se číst35x
v Chci si koupit9x
v dalších seznamech3x