Za obzor přehled

Za obzor
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518816/bmid_za-obzor-JLM-518816.jpg 4 39 39

„Vítejte na Amarante. Jakmile člověk jednou přijede, život už nikdy nebude jako dřív.“ Čerství novomanželé Virginie a Jake si plní svůj životní sen. Dávají sbohem nudnému životu v Anglii, odjíždějí do Malajsie, kupují si jachtu a vyrážejí na cestu za dobrodružstvím. Kurz: ostrov Amarante, údajně ráj na zemi. Brzy ovšem zjišťují, že má tenhle ráj i odvrácenou stranu. O pár měsíců později zachycuje loď malajsijského královského námořnictva volání o pomoc. Kapitán Danial Tengku nachází uprostřed Indického oceánu jachtu a na její palubě vyděšenou Virginii a vážně zraněného Jakea. Virginie se kapitánovi rozrušeně svěřuje: „Všechno je to moje vina. To já jsem je zabila!“ Co se stalo? Uvěří kapitán vyprávění téhle záhadné ženy? Kam až sahá děsivá minulost ostrova Amarante? A dokáže kapitán Tengku zasáhnout dřív, než bude pozdě?... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Vendeta

Deep Water, 2022

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Za obzor. Přihlašte se a napište ho.

Leena
12.11.2024 3 z 5

Jako thriller to nebyl vůbec, jen jakýsi dobrodružný příběh o výletu, který se dvojici manželů vymkl z rukou.
Odvaha zakotvit na opuštěnem ostrově se jim nevyplatila.
Velký dojem to ve mě nezanechalo, podobných příběhů je spousta.

Pavlína2019
05.11.2024 4 z 5

Dočteno – tak k hodnocení.
V prvé řadě chci poznamenat to, že je kniha napsána příjemně, poutavě a zajímavě.
Chápu, že byla autorka svým životem na jachtě zasažena a chtěla ho promítnout i do svého thrilleru.
Jako úplný thriller mi kniha nepřijde – spíš jako nápadité vyprávění o moři, tropech a lodích. Až v závěru se dočkáme většího napětí. takže ano, kniha je napsaná pěkně a příznivcům přírody a dobrodružství ji doporučuji.
Jen na závěr se chci vyjádřit – tak extrémně nesmyslné a dětinské rozhodnutí, ke kterému se romanticky odhodlali dva čerství manželé + ještě dalších pár, to je naprosto k nevíře. Je to až úsměvné.
Možná aspoň minimálně kdyby bylo na ostrově spojení, dalo by se, takhle je to sebevražda.
Ale to je jen dovětek, chápu, že je to jen kniha.
:-)

mi-nul-o
28.05.2024 2 z 5

Půlku vyškrtat a bylo by to ok. :))

Ledová kolébka, Odstín smrti a další knižní novinky (49. týden)

03.12.2023

Kniha Za obzor v seznamech