Za strašidly na hrady a zámky přehled
Petr David , Vladimír Soukup
Za strašidly série
Padesát tipů na rodinné výlety po hradech a zámcích celé republiky. Dozvíte se nejen základní historii místa, ale i nejzajímavější pověsti, které se k němu vážou. Vydejte se do Horšovského Týna za bílou paní, na Kašperk za kostlivci, do Velkých Losin za vílou Meluzínou nebo do Lednice za černým rytířem. Anebo byste raději do Štramberka za skřítky? U každého výletu je kreslená mapka s vyznačenou trasou a výškový profil.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Za strašidly na hrady a zámky. Přihlašte se a napište ho.
Parádní zdroj inspirace jak si rozšířit obzory, poznání a nachozené kilometry. Opět doplněno nějakým příběhem nebo pověstí ke každému místu včetně praktických informací kam, kde, kdy, jak apod. Mám tyhle průvodce prostě rád :)
(SPOILER) Tak tuhle knížku jsem četl někdy v šesté třídě na zakladce. Od té doby věřím, že v hradní studni na hradě Houska je vchod do pekla. Ale jako malého caparta mě nezajimali výlety po okolí. Dnes bych to velice rád ocenil. A v době koronavirove se takové knizecky velice hodí.
Kniha Za strašidly na hrady a zámky v seznamech
Krásná knížka pro adventní čas. Vždy mě lákaly hrady, zámky a romantické zříceniny mají v sobě něco tajemného. Navíc okořeněno pohádkami, pověstmi, dávnými historkami, vybájenými příběhy, to už má něco do sebe. K tomu fotografie, mapky, krásné ilustrace, co víc si člověk může přát. Takže jakmile se oteplí mám tipy na perfektní výlety. Už se moc těším. Určitě doporučuji.