Za trest přehled
Aleš Černý
Únosce dostane výkupné a těší se, až zmizí, ale oběť mu do toho hodí vidle. Zamilovala se a odmítá ho opustit, a tak se s touhle komplikací musí hrdina popasovat, protože plán ještě není u konce.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Za trest. Přihlašte se a napište ho.
Tohle byla jízda! Mužský vypravěč v romantickém příběhu mě vždycky baví a to i v případě, že je autorem knihy žena. Tohle ale bylo o level výš, sonda do hlavy drsného chlapa, který nechtíc podléhá svodům v tomto případě šílené ženské. Celý tento koncept příběhu je zdrojem nekonečného množství vtipných dialogů a hlášek, které vás nutí smát se nahlas. Pozadí této vtipné romance je velice akční, plné bitek, přestřelek a nebezpečí a tvoří na těch málo stranách překvapivě komplexní a vyvážený příběh.
Jak už to s humorem bývá, ne každému musí sednout. Tento se dost trefuje do žen a některým může přijít urážlivý. Já tenhle typ humoru miluji a to nejen v knihách. Jako celek hodnotím 4,5*.
"Nelíbí se ti, jak řídím?" nakrčila obočí a klepla mě přes prsty na volantu.
"To nemohu posoudit, ještě jsem tě řídit neviděl. Zatím je to jen nahodilé mačkání pedálů a točení tím kolem před tebou."
"Řekni mi něco," přisunula se blíž s úmyslem rozepnout mi kalhoty.
"Dospělá samice hrocha váží až patnáct set kilo."
Viděli jste to reelsko “Tohle jsem četla, ti únosci se do nás zamilují? I nějak takhle se dá shrnout tahle knížka.
Únosce dostane své peníze a slečnu unesenou již nepotřebuje. Jenže ta se stihla zamilovat, odmítá odejít a komplikace je na světě. A je fakt za trest!
Velice svižný a dobrodružný příběh, který zhltnete za jedno odpoledne a pěkně se u toho zasmějete! David jako bývalý voják a Alice, dcera miliardáře a možná tak trochu mafiána, jsou dvojka, která se neustále pošťuchuje a soutěží v tom, kdo je šílenější.
“Jak bych se ti líbila nejvíc?
“Mrtvá.
Je to v podstatě typický akčňák jako se Stathamem, Willisem nebo Schwarzíkem, akorát že na papíře. Přestřelený, ulítlý, plný krve, honiček, střelby a prostě trošku přitažený za vlasy. Přesně to jsem čekala, přesně to jsem dočkala a tak jsem spoko.
Třpytivá, Druhá strana řeky a další knižní novinky (40. týden)
29.09.2024
„Nemůžeš mě tu nechat, já tě přece miluju!“
„Mrtví obyčejně strach nemívají.“
„Ještě jednou mi řekni broučku a už tě nikdy nikdo nenajde.“
Více citátů z knihy najdete u autora.
Kniha Za trest v seznamech
Už vás při sledování akčního filmu někdy napadlo, že by ten strašlivý únosce stál za hřích a vlastně byste se jím nechali s radostí dobrovolně unést? Ano? Pak je tahle knížka psaná na míru právě vám!
Milostný příběh Alice a Davida vám nedovolí ani na chvíli vydechnout. Od začátku do konce je nacpaný akcí, zbraněmi, mafiány, riskantními akcemi a okořeněný spoustou, řekněme, intimnějších scén. Doprovází ho také několik tematických ilustrací, za nimiž stojí samotný autor.
Alice se sice zprvu může jevit jako rozmazlená naivka, postupem času však zjišťujeme, že se jedná o poměrně inteligentní, šarmantní a vtipnou slečnu. Navíc v podstatě žije sen všech čtenářek, které (stejně jako já) vždycky preferovaly antihrdiny a záporáky a tajně si přály získat možnost alespoň nahlédnout do onoho pověstného mafiánského podsvětí. David je ohromný sympaťák a nejde si ho neoblíbit. Mezi oběma hlavními hrdiny funguje skvělá chemie, díky níž vám stránky budou mizet před očima stejně rychle jako kilometry, které spolu ti dva najezdí po amerických silnicích.
Určitě musím zmínit, že značnou část děje tvoří, řekněme, postelové aktivity hlavních hrdinů. A ač tento typ příběhů běžně nevyhledávám a zcela určitě nepatřím mezi fanynky er*tických scén, musím říci, že Aleš se s nimi popasoval naprosto skvěle. Žádná trapná pojmenování, žádné jogínské pozice, nereálné fantazie ani nechutnosti. V textu je vždy popsáno jen to, co je nutné, zbytek si čtenáři mohou domyslet sami. Podle mě by se tahle knížka měla uvádět jako příklad dobře napsané er*tické literatury. Jednotlivé scény fungují jako příjemné zpestření, nepředstavují ovšem nosnou linku děje, příběh by fungoval i bez nich.
Závěr je jak se patří okázalý, trochu přemrštěný, ovšem celá kniha sama sebe bere tak trochu s nadsázkou a nikoliv seriózně, proto se podobný konec dá tak nejak očekávat už od samého začátku.
Jediné, co mi po jistém čase začalo trochu vadit, bylo Davidovo neustálé přemítání nad jeho vztahem s Alicí, nad tím, jestli se jí má zbavit nebo ne a podobně. Těchto úvah by v knize klidně mohlo být o polovinu méně. Zároveň bych se ale nebránila tomu, kdyby byla knížka o něco delší a některé scény detailnější, myslím, že by pak byl celkový prožitek ze čtení o to intenzivnější.
Moc děkuji za to, že se na poličky knihkupectví dostala knížka, v níž se hlavní hrdinka zamiluje do svého únosce, a už se moc těším, co dalšího si pro nás autor připraví.