Za trest přehled
Aleš Černý
Únosce dostane výkupné a těší se, až zmizí, ale oběť mu do toho hodí vidle. Zamilovala se a odmítá ho opustit, a tak se s touhle komplikací musí hrdina popasovat, protože plán ještě není u konce.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Za trest. Přihlašte se a napište ho.
Já upřímně řečeno, mě to brutálně nebavilo. Knihu jsem četla hned večer, co jsem si jí přinesla z knižního veletrhu. Chování hrdinky bylo prostě absolutně nepřirozené. Chybělo tam budování lásky. Já vím, že to byl záměr, a že to mělo být právě netradiční tím, jak se hrdinka chovala a jak na ni musel hrdina reagovat. Ano situace byly bláznivé, šílené a ještě šílenější bylo jejich řešení. Asi bych podobnou situaci potřebovala mít prostě popsanou jinak.
Byl to takový svižný "akčňák" proložený vtipem a romantikou. Osvěžující pohled mužského autora, který s přehledem zvládl erotické scény bez zbytečného "kundičkování", jak je zvykem u autorek žen. David byl pro mě takový český Jason Statham.
"Řekni mi něco," přisunula se blíž s úmyslem rozepnout mi kalhoty.
"Dospělá samice hrocha váží až patnáct set kilo."
Třpytivá, Druhá strana řeky a další knižní novinky (40. týden)
29.09.2024
„Nemůžeš mě tu nechat, já tě přece miluju!“
„Mrtví obyčejně strach nemívají.“
„Ještě jednou mi řekni broučku a už tě nikdy nikdo nenajde.“
Více citátů z knihy najdete u autora.
Kniha Za trest v seznamech
v Mé knihovně | 46x |
Autorův styl mi sedl. Bylo tam drama, akční energie, krev, vtipné hlášky a dokonce i romantika. I díky tomu se mi kniha četla dobře.
Zápletka není tak jednoznačná, jak by se dalo jasně říct z anotace. V tomto ohledu jsem byla mile překvapena a to, jak se to vyvrbilo...No, bylo to zajímavé.
Nebyla jsem překvapena, ale spíš šokovaná, že se zde objevily erotické scény. Upřímně... nečekala jsem, ale byla jsem nakonec mile zaskočena.Ty jsou napsány decentně a jako kloubouk dolů autorovi, že dokázal tyto scény napsat bez zbytečných přísad na vaření.
V knize je několik vtipných scén. Za mě je ta nejlepší v zablitém pokoji s rozježenou Hardingovou.
Ilustrace v knize sedly k příběhu a navodily tu správnou atmosféru.
Byla jsem ráda, že se v příběhu objevily i zmínky o filmech, jako třeba Skála, Rambo či Temné stíny.
Co se týče postav, tak mě zaujalo, jak moc se osobnost hlavních hrdinů odlišovala od jejich působení navenek. David ignorující své city a pozitivní emoce. Alice s duší chladnokrevného ďábla. Jejich počínání bylo místy vtipné, pak zase k pláči, ale dobře k sobě pasovali.
Bohužel jsem ale po dočtení cítila, že mi v příběhu ,,něco" chybělo. Možná to bylo tím, že má kniha necelých 200 stran a když se děj začínal rozjíždět na plné obrátky, tak už byl konec.
I když jsem měla menší výtku k ději, tak hodnotím kladně. Nasmála jsem se a bavilo mě Za trest číst. Za trest to tedy nebylo, ale těch pár stránek fakt chybělo.
Canc vydává super praštěné knihy a tato kniha je toho důkazem. Správně praštění čtenáři nebudou litovat. Ráda si přečtu i další autorovi knihy.