Žabákova dobrodružství přehled
Kenneth Grahame
![Žabákova dobrodružství Žabákova dobrodružství](https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/13753/bmid_zabakova-dobrodruzstvi-63b8492f233d2.png?v=1673021743)
Humorné vyprávění o dobrodružných i veselých příhodách lehkomyslného Žabáka, kterého se snaží napravit jeho přátelé – Jezevec, Krysa a Krtek.
Literatura světová Pro děti a mládež Pohádky a bajky
Vydáno: 1981 , Albatros (CZ)Originální název:
The Wind in the Willows, 1908
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Žabákova dobrodružství. Přihlašte se a napište ho.
![Vidlička Vidlička](https://www.databazeknih.cz/img/users/18_/186295/m_vidlicka-B1a.jpg?v=1644349070)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
To je tak nádherně anglický!! V létě projížďky na loďce, v zimě pohodlné křeslo u krbu a po celý rok plný stůl! Jihnu.
No a ty "pastelkové" ilustrace Josefa Čapka - nemám slov. Ovšem spojené s rokem vydání 1945 jsou zároveň nesmírně smutné...
Pokud by nebyla knížka čtená úplně maličkým dětem, nemyslím, že ty větší dnešní osloví, to spíš dávno dospělého nostalgika, jako jsem já. Ale taková už klasika bývá. Já říkám jen nádhera.
![martin_aston martin_aston](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Tak toto je jednoducho nádhera. Krásne napísané dobrodružstvá zvieratiek (pán Žabiak je riadny King :)), pre deti pútavé, dospelí sa často zasmejú.
Celé doplnené neuveriteľnými ilustráciami Ingy Moore.
Mladší vyhlásil, že toto je ešte lepšia kniha ako Vianočné prasiatko (ktoré sa mu veľmi páčilo). Starší, ktorý si už číta sám, si tieto príbehy každý večer chodil vypočuť s mladším, ktorému ich čítam. A to inak zásadne nerobí. Fakt až tak dobrá je táto kniha :).
Ešte k vekovému odporučeniu: 8+ je zbytočne vysoko. Pokojne od 5 rokov.
Knižní novinky (42. týden)
11.10.2020
„K čertu s jarním úklidem!“
„Pravý požitek z odpočinku nepochází z odpočívání samotného, ale spíše z příjemného pozorování jiných při tvrdé práci.“
Kniha Žabákova dobrodružství v seznamech
v Mé knihovně | 163x |
Jemný, anglický vetrík zavanul spod vŕby, zašumelo lístie a od pokojnej riečky privial krásne detské spomienky.
Ach... kniha môjho detstva, aj keď až za československou klasikou, Psíček a mačička a Smelý zajko.
Žabiak, absolútny pán a k pánovi Jazvecovi a k jeho prestretému stolu by som sa v momente nasťahoval.