Zachráňme hrady přehled
kolektiv autorů
Publikácia prináša prehľad o 15 rokoch činnosti združenia Zachráňme hrady a aktivitách jeho 28 členov zachraňujúcich ruiny po celom Slovensku. Súčasne obsahuje odborné príspevky z medzinárodnej konferencie Oživovanie hradov, konanej pri príležitosti Európskeho roka kultúrneho dedičstva v Bratislave v dňoch 13. a 14. Februára 2018, organizovanej Ministerstvom kultúry SR v spolupráci s Archeologickým ústavom SAV v Nitre a združením Zachráňme hrady.... celý text
Literatura naučná Cestopisy a místopisy Turistické průvodce
Vydáno: 2018 , Združenie Zachráňme hradyOriginální název:
Zachráňme hrady - Záchrana historických ruín občianskymi združeniami v rokoch 2002 - 2017
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zachráňme hrady. Přihlašte se a napište ho.
Kniha Zachráňme hrady v seznamech
Knižku som si kúpil na jednej z navštívených zrúcanín, najmä v rámci podpory združenia. Ide predovšetkým o informačno-propagačný materiál o činnosti jednotlivých združení, obohatený o množstvo fotografií prezentujúcich stav pred začiatkom záchranných prác a stav v roku 2017. Je úžasné aké veľké pokroky urobili a s akým zápalom sa renovačným a konzervačným prácam venujú skupinky nadšencov. Kniha je preto určite hodnotným doplnkom, ktorý príležitostnému návštevníkovi ukáže, aký obrovský kus práce pre záchranu kultúrneho dedičstva títo šikovní ľudia urobili.