Záchranná pouť: Jeden muž, třicet tisíc psů a cesta poslední naděje dlouhá milion mil přehled

https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/284622/mid_zachranna-pout-jeden-muz-tricet-tis-lR6-284622.png 4 30 30

Jak daleko byste zašli, abyste zachránili život? Toto je mimořádný příběh muže, který absolvoval cestu dlouho milion mil, aby zachránil tisíce opuštěných psů před hladem, zneužíváním a zanedbáváním a dal jim tak druhou šanci na život a lásku. Po celá léta se Greg Mahle snažil udržet při životě svou rodinnou restauraci v Ohiu. Když ji byl nucen zavřít, byl na mizině a v nejistotě, co dál. Pak ovšem navždy změnila jeho život štěňata. Novinář Peter Zheutlin cestuje s Gregem z Ohia až na pobřeží Mexického zálivu a pomáhá mu zachraňovat psy, kteří neměli štěstí na Jihu, k rodinám milujícím zvířata na Severu. Po cestě jim nezištně pomáhá mnoho dobrovolníků. Ze zbídačelé staré houstonské čtvrti, kde se tisíce psů potulují po ulicích, se přesunou k novým páníčkům na severovýchodě. Tato záchranná cesta je plná lásky: inspirující příběh o unikátním spojení mezi psy a lidmi, který nám ukazuje, jak vymanění se z bídy těchto psů může změnit i náš život. Dojemný a inspirující příběh o tom, jak jeden člověk může ovlivnit tolik životů, lidských a štěněcích.... celý text

Literatura světová Literatura faktu Příroda, zvířata
Vydáno: , Omega

Rescue Road: One Man, Thirty Thousand Dogs, and a Million Miles on the Last Hope Highway, 2015

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Záchranná pouť: Jeden muž, třicet tisíc psů a cesta poslední naděje dlouhá milion mil. Přihlašte se a napište ho.

vostra
17.07.2024 4 z 5

Kniha mě zaujala svým popisem a čekala jsem opravdu vyprávění o jednom muži, který zachraňuje pejsky. Ale je to vyprávění o celé sítí veterinářů, dobrovolníků, záchranářů, pěstounů atd. Styl psaní mi taky neseděl, spousta gramatických chyb a překlepů. Téma je hrozně zajímavé a určitě vyhledám další knihu o záchranných skupinách.

BabaJaga11
05.04.2024 3 z 5

Kniha, která mě přitahovala, i když název jsem nechápala: jakých třicet tisíc psů? Nenapadlo by mě, že jde o knihu o zvířecích záchranářích, kteří psy většinou nesbírají na ulici, ale zachraňují je z útulků smrti. O tom, že v USA se psi v útulcích po určité době utrácejí, jsem věděla, ale netušila jsem, že způsoby jsou (nebo donedávna byly) mnohdy podobně kruté jako např. v Rumunsku, které je noční můrou všech pejskařů. No ale co může člověk čekat, když v USA vedle boháčů žijících v palácích a létajících soukromými tryskáči žije spousta lidí v chudobě, bez zdravotního pojištění a dalších, pro nás zcela sdandardních sociálních výhod? Kdo by se v takové zemi snažil řešit "psí problematiku"?

Pár "bláznů" se najde všude, i v USA. Takových, co se snaží jít proti proudu, ať to stojí co to stojí. Vydávají se i do míst, která nejsou úplně bezpečná. Obětují své soukromé finance, svůj osobní život, čas... a někdy to stejně nestačí, psi dále umírají, nevyhořet je obtížné... Přesto za Gregem a všemi, kdo se záchran účastní, zůstává obrovský kus práce, zachránění a šťastní psi v adoptivních rodinách a snad i změna k lepšímu v myšlení lidí.

Až budete tuto knihu číst, vězte, že i u nás jsou spolky podobně obětavých lidí, které pomáhají řešit děsivou situaci se psy v jiných zemích Evropy – kromě již zmíněného Rumunska např. v Bosně, Černé Hoře, pomáhají i útulkům na Slovensku, které praskají ve švech kvůli množení a týrání psů v romských osadách. Když toto píšu, leží náš chlupatý "osadník" původem z Michaloviec ve svém pelíšku kousek ode mě a tvrdě spí. Myslím, že všichni ti, kdo stáli za jeho záchranou a převozem k nám, i mnozí další, kteří předali chlupaté štěstí jiným rodinám, by si také zasloužili, aby o nich někdo napsal knihu...

Ale zpět ke knize "Záchranná pouť". Silné téma na 5 hvězdiček. Ráda bych si přečetla originál, počítám, že ten by byl stravitelnější a že bych těch 5 hvězd mohla dát. Bohužel nejdřív překladatel a pak korektor odvedli velmi špatnou práci. Vytahat za uši, jak píše petrarka72, to je fakt slabé slovo. Za tu práci neměli vůbec dostat zaplaceno. Knize jen ublížili. Překladatel si nedokázal poradit s některými frázemi, a tak, namísto, co by se poradil s někým zkušenějším nebo se pokusil vyjádřit je opisem, přeložil je doslovně. Takže čtenář občas narazí na části vět, které vůbec nedávají smysl. Korektor měl tohle vrátit k dopracování. I mnohé další věci. Vůbec nevím, kde byl. Zejména v poslední ca 1/4 knihy zřejmě někde spal, neboť stránky se doslova hemží překlepy, pravopisnými i gramatickými chybami, nesrozumitelnými frázemi atd.

Knihu posílám dál. Ne pro ty chyby, ale protože je důležitá. Prosím, sežeňte si ji, čtětě ji a udělejte něco, aby byl svět o trochu lepším místem pro život nejen nás, lidí, ale i zvířat a dalších tvorů.

petrarka72
13.07.2021 2 z 5

Úžasné téma - krajně nezáživně zpracované. A korektora vytahat za uši.

Kniha Záchranná pouť: Jeden muž, třicet tisíc psů a cesta poslední naděje dlouhá milion mil v seznamech

psi příběhy o psech

2016  85%Záchranná pouť: Jeden muž, třicet tisíc psů a cesta poslední naděje dlouhá milion mil
2013  68%První žena na kole kolem světa - Annie Londonderry 1894-1895