Záchvat přehled
Robin Cook
Thriller z lékařského prostředí, konfrontuje osudy dvou zdánlivě protikladných hrdinů, ambiciózního talentovaného vědce a intrikánského politika.
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2004 , Knižní klubOriginální název:
Seizure, 2003
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Záchvat. Přihlašte se a napište ho.
03.09.2022
Knihy od Cooka mám ráda, a ráda se k nim vracím.
Napínavé, čtivé, skvělá zápletka, jako vždy.
Kniha Záchvat v seznamech
2006 | Invaze z galaxie |
2008 | Kóma |
2006 | Infekce |
1998 | Blízký konec |
1995 | Známky života |
Taková hodně jiná “cookovka”. Knihu jsem četla neuvěřitelných pět dní, přitom knihy od pana autora obvykle přečtu za den až dva. Dloouho byl děj rozvleklý (první den jsem se s bídou dostala na 70. stranu, druhý den jsem přečetla jen 8 stran /kniha mě nebavila/ a až včera /kolem 180. strany/ konečně začínal nabírat děj spád tak, jak jsem u knih tohoto autora zvyklá.
Dějově mě kniha z větší míry spíš nudila, závěr mě v jistém smyslu zklamal (uspěchaný a asi i dost rychlý i extrémní /nikoliv ve smyslu nějakého násilí či tak, ale otočky o 360 stupňů místo např. 180 stupňů; moc razantní/). Obecně však autorovy knihy mám moc v oblibě a když mám přečtené ty dobré, tak holt nezbývá, než číst i ty méně dobré, pokud se chci něco od autora přečíst. Kvůli menší míře napětí, nucení se do knihy číst, byť od určité části knihy už se jedná o “cookovku”(napětí se stupňuje a drama eskaluje) jedná, závěr nezklamal/ani úplně nenadchnul, uděluji 3 hvězdičky.