Začínáme na konci (2024) | Databáze knih

Začínáme na konci přehled

Začínáme na konci
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/534124/bmid_zaciname-na-konci-65ef6a42d704e.jpg 4 59 59

Čeho je člověk schopen, aby ochránil svou rodinu? Toto je příběh o dobru a zlu a o tom, že někde mezi nimi žijeme svůj život. Před třiceti lety Vincent King zabil člověka. Po odpykání trestu se vrací do svého rodného městečka Cape Haven v Kalifornii. Ne každý ho ale rád vidí. Třeba Star Radleyová, jeho dávná láska, ale také sestra dívky, kterou Vincent připravil o život, nebo Stařina třináctiletá dcera Duchess, která neúnavně pečuje o mladšího bratra i labilní matku. Ve snaze ochránit své blízké ovšem Duchess roztočí kolo událostí, které budou mít tragické důsledky nejen pro její rodinu, ale i pro celé město. Vražda, msta, odplata. Dá se utéct před minulostí, která je předurčena k tomu, aby se opakovala?... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Vendeta

We Begin at the End, 2020

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Začínáme na konci. Přihlašte se a napište ho.

bookcase
13.02.2025 5 z 5

Není to thriller, ale poctivé psychologické drama. Taky to vidím jako film, něco jako Tajemná řeka. Silný příběh, nechal ve mně velký dojem. Na tohoto pana spisovatele si ještě posvítím. :)

Morganalefay
21.01.2025 5 z 5

Bomba! Tak tenhle velký příběh by si zasloužil filmové zpracování s hvězdným obsazením! A nejen proto, že se odehrává na filmových místech, jako je Montana, která dokáže vyléčit nejednu zraněnou duši (nemohla jsem si nevzpomenout na slavneho Zaklínače koní). Hlavní hrdinka, třináctiletá Duchess, má od osudu tak naloženo, že jí jedinou silu přináší, když identifikuje s psanci z divokého západu. Navenek je drsná, ale o svého malého brášku se stará s láskou a mateřskou péčí. Vi, že se musí spolehnout jen sama na sebe, řítí se životem jako neřízená střela a osud ji dlouho drtí železnou botou. A přesto to pro mě nebylo pesimistické čtení, spíš transformační - třeba jako u filmu Vykoupení z věznice Shawshank. Příběh je plný překrásně prokreslených postav, které procházejí zásadním vývojem, a také velkých překvapení. Vždyť i vážná nemoc někdy dokáže člověka vysvobodit z klece falešné identity. Nejdůležitější mi ale připadá poselství, že nezáleží na tom, kolik chyb člověk v životě naseká, protože vždycky může "začít na konci" .

Hvězdinka
19.01.2025 3.5 z 5

V jejich mladém věku se stala tragédie, která ovlivnila jejich životy až do smrti. Celá kniha je pesimistická, osudy jsou propletené a není možné vazby zpřetrhat. Msta a odplata prostupují celou knihou. Až na samém konci toho temna vysvitne paprsek slunce, ale jestli bude svítit celé, těžko říct. Každopádně bych to všem zbylým hrdinům přála.

Ignis fatuus, Host a další knižní novinky (23. týden)

02.06.2024

Kniha Začínáme na konci v seznamech

v Mé knihovně89x

Autorovy knížky