Záhada sedmi ciferníků přehled

Záhada sedmi ciferníků
https://www.databazeknih.cz/img/books/60_/60306/bmid_zahada-sedmi-ciferniku-lPU-60306.jpeg 4 357 357

Policista Battle série

Zámožní manželé Cooteovi mají rádi společnost mladých lidí, a tak jich pár pozvou těsně předtím, než jim vyprší nájemní smlouva na sídlo Chimneys. Jeden z nich, Gerry Wade, má velké problémy s ranním vstáváním. Kamarádi si na něj vymysleli malý žertík – nakoupili osm budíků a nastavili je v jeho pokoji na 6:30. Druhý den ráno očekávají jejich mohutné řičení, které ale na Gerryho nemělo pražádný vliv. V tu dobu už totiž byl mrtvý. A jeden budík chyběl…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Vesmír

The Seven Dials Mystery, 1929

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Záhada sedmi ciferníků. Přihlašte se a napište ho.

milary
předevčírem 3 z 5

Inspektor Battle z Nulté hodiny, to je jiná káva!! Chimneys ani přidružené lokality mu jaksi nesedí. Trochu se nudí, myslím. Jako já.
(Nojo, padlo to ode mě už mockrát: "špiónky" od Agathy mě většinou moc nebaví, ať pochází z jakéhokoliv období její tvorby. Romány ani povídky. Jakáž pomoc.)

Ale přesto: Záhada sedmi ciferníků se mi "četla" mnohem líp, než krkolomný první díl série s policistou B.. Postavy byly přehlednější, dějová nadsázka dobrodružná, přibylo humoru, nechyběla atmosféra "lepší společnosti" v meziválečném období. Ani romantika. :) Uf. :)))
70%
Poslouchala jsem Petra Kubese. Dobré to bylo.

HáMaPé
01.10.2024 4 z 5

Příjemné počtení, z politické zápletky se vyvine zloděj vynálezů. Z křehké sestry první oběti se stane spolupachatelka a z tajné zločinecké organizace se vyklube partička správňáků. Opravdu nečekaná kombinace.

Starmoon
27.07.2024 4 z 5

Asi len Agatha Christie dokáže napísať knižku, v ktorej sa ocitne niekoľko zavraždených, ale aj tak ju považujem za milú a ňuňu :). Od kráľovnej detektívok mám toho načítaného už celkom dosť, Záhada siedmych ciferníkov ma príjemne prekvapila najmä svojou humornou stránkou. A slovenskému vydavateľovi vďaka aj za úvod Val McDermidovej; pomohol mi celé toto dielko vnímať v úplne inom kontexte ;-).

Vychází Kouzlo všité do šatů a další knižní novinky (45. týden)

04.11.2022

Kniha Záhada sedmi ciferníků v seznamech