Záhada ukradeného diadému (2024) | Databáze knih

Záhada ukradeného diadému přehled

Záhada ukradeného diadému
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/544099/bmid_zahada-ukradeneho-diademu.jpg 4 12 12

Významný londýnský advokát Jack Hart sice kariéru své dcery Alexy neschvaluje, ale její znalosti v oblasti šperků využívá pro vlastní obchodní zájmy. Na jeho popud Alexa odlétá do Švýcarska, aby našla původní majitelku vzácného diadému. Pátrání ji zavede na stopu složitého podvodu. Bude muset řešit nejen podivná úmrtí uvnitř spolku pečujícího o movité osamělé seniory, ale překročit i stíny vlastní minulosti.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Záhada ukradeného diadému. Přihlašte se a napište ho.

Timčik
10.02.2025 4.5 z 5

Príbeh sa rozbieha naozaj rýchlo, a vťahuje do sveta plného intríg, klamstiev, rodinných drám, ale aj lásky, ako mileneckej, tak aj rodičovskej.
Spoznávame Alexu, majiteľku starožitníctva, na ktoré je odborníčka, a to využíva jej otec, ktorý jej dohodí prácu, aj keď jej kariéru vobec neschvaľuje. Ide o dosť vzácny diadém, okolo ktorého sa strháva doslova boj.
Do príbehu vstupuje jej staronový známy Ed, ďalší v poradí, s kým má komplikovaný vzťah, je to ale vyšetrovateľ, ktorý jej v prípade veľmi pomáha.
Diadém niekto ukradne, a začína akcia plná únosov, úmrtí, intríg, Alexa v jednej chvíli už nevie, komu veriť. Postupne sa snaží rozlúštiť komu diadém skutočne patril, precestuje viacero miest, každý ďalší krok ju vedie bližšie a bližšie k pravde.
Napätie, krimi zápletka ale aj romantika, zložité rodinné vzťahy a pohľad do histórie, to všetko táto kniha ponúka. Hoci to bola od autorky moja prvá prečítaná kniha, určite by som si rada prečítala aj pokračovanie, resp. ďalší prípad, na ktorom by Alexa s Edom spolupracovali.

Ludmila91
05.01.2025 5 z 5

Moc hezký příběh

albert19
03.01.2025 3.5 z 5

Dá se řící, že je obsah knihy čtecí skoro do samého konce. Doporučuju.

Kniha Záhada ukradeného diadému v seznamech

v Mé knihovně36x

Lucie Pilátová